08 sept. 2023 | 14:00

Vremea în Egipt în septembrie 2023. În ce perioadă este bine să mergi în vacanță

Turism
Vremea în Egipt în septembrie 2023. În ce perioadă este bine să mergi în vacanță
Vremea în Egipt în septembrie 2023

Vremea în Egipt în septembrie 2023 este ideală pentru cei care nu au apucat să meargă în vacanță în lunile de vară. Precipitațiile sunt rare, umiditatea nu este prea ridicată, așa că este momentul oportun să petreceți clipe de neuitat în această țară!

În ce perioadă este bine să mergeți în Egipt – vremea în septembrie 2023

În ultimii ani, românii au fost tot mai mult interesați să-și petreacă vacanțele într-un loc cald, în care se ajunge ușor și care este ofertant din punct de vedere turistic. Egipt este o destinație preferată de mulți, deși această țară înregistrează temperaturi foarte ridicate în timpul verii. În cea mai mare parte a Egiptului, clima este una deșertică, exceptând partea de nord a țării, care are temperaturi ceva mai blânde tot anul.

În medie, cele mai calde luni din Egipt sunt Iunie, Iulie, August și Septembrie, iar luna cea mai rece este Ianuarie. Așadar, pentru cei care vor să meargă în concediu și sunt curioși să afle cum este vremea în Egipt în septembrie 2023, am pregătit un material cu toate informațiile necesare.

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Egipt este Hurghada, cu peste un milion de vizitatori în fiecare an. Aici, sezonul turistic se desfășoară pe tot parcursul anului, fiind favorizat de climă, iar turiștii pot face snorkeling și diving.

Hurghada este localizată în estul Egiptului și are un climat subtropical de deșert. Ceea ce înseamnă că verile sunt foarte uscate și calde, lipsite de precipitații, iar iernile au temperaturi blânde.

Așadar, tot mai multe persoane se întreabă când este mai bine să meargă în Egipt, din punct de vedere al vremii. Dacă nu preferați căldura excesivă, luna septembrie este pur și simplu perfectă în Egipt.

Luna septembrie este ideală pentru înot și stat la plajă

Stațiunile de la Marea Roșie, precum Sharm el Sheikh, Dahab, Hurghada, Marsa Alam, El Gouna și altele, își așteaptă turiștii și la început de toamnă. Temperatura nu mai depășește 33.1°C, precipitațiile sunt rare, umiditatea nu este prea ridicată, iar scăldatul este ideal, mai ales în luna septembrie. Apa mării are valori cuprinse între 27-28 grade. Chiar și în noiembrie, turiștii pot face o baie în Marea Roșie, pentru că apa mării are o medie de 26 de grade Celsius.

De aceea, toamna poate fi o perioadă potrivită unei vacanțe în Egipt, pentru cei care vor să se bucure de temperaturi mai respirabile, mai ales după jumătatea lui septembrie și începutul lui octombrie.

În timpul iernii, temperaturile în stațiunile de la plajă au valori medii de circa 20 grade pe timp de zi și în jur de 11-12 pe timp de noapte. Precipitațiile sunt izolate, așa că șansele să fiți surprinși de ploaie sunt destul de mici.

În lunile septembrie-decembrie, apa mării se păstrează la temperaturi ridicate, între 26-27 de grade, iar la început de primăvară are valori de circa 23 de grade Celsius.

Citește și: Cât costă o vacanță în Egipt. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru un sejur de vis

Totodată, vremea este favorabilă în luna septembrie și în Sohag, Zifta, Kafr ash Shaykh, Qina, Damietta, Disuq, Banha, Mallawi, Kousa, Port Said, Bilqas, Tahta, Alexandria, Luxor, Abu Kabir, Assuan, Siwa, Cairo, Shibin El Kom, Al Fayyum, Zagazig, Al Mansurah, Bani Suwayf sau Al Mahallah al Kubra. Temperaturile încă sunt plăcute și vă permit să vizitați obiective turistice.

În schimb, la Cairo, capitala Egiptului, vremea este arzătoare în acest oraș în luna septembrie, temperaturile ajungând și la 37°C.

De ce trebuie să vizitați Egiptul

Egiptul nu contenește să capteze an de an interesul oamenilor din întreaga lume, și pe bună dreptate. Este una dintre destinațiile cele mai încărcate de cultură și istorie, civilizația egipteană veche existând aproape 3.000 de ani. Piramidele, obeliscurile și misteriosul Sfinx, mormântul lui Tutankamon, dar și marile orașe care adăpostesc una dintre cele mai vechi culturi din lume reprezintă doar câteva dintre motivele pentru care merită să vizitați Egiptul.

Istoria și cultura incredibilă au făcut din Egipt una dintre cele mai cunoscute țări din întreaga lume, chiar dinaintea erei noastre. Popoare precum grecii și romanii au avut ca model Egiptul, una dintre cele mai vechi civilizații mediteraneene, fiind de-a dreptul fascinate de administrația, justiția, fiscalitatea, arta și cultura sa.

Iată doar câteva dintre minunățiile Egiptului, pe care este musai să le vizitați:

  • Piramidele și obeliscurile;
  • Valea Regilor;
  • Sfinxul;
  • Înțelepții egipteni (Thales, Pitagora, Herodot, Platon);
  • Faraonii și ale lor mistere (Ramses al II-lea, Hatshepsut, Keops);
  • Femeile cuceritoare ale Egiptului (Nefertiti) – pentru acestea și pentru multe alte motive, aproximativ 12 milioane de turiști vizitează anual Egiptul.

Citește și: De ce Europa este afectată în mod special de valurile de căldură

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
Elveția a câștigat Eurovision 2024, ediție controversată din cauza războiului din Gaza. Nemo a spart trofeul iar publicul a huiduit EBU
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Ciorbă cu afumătură și tarhon. Rețeta delicioasă din inima Ardealului
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Trebuie să primească BANII de la stat. Lege pentru proprietarii de TERENURI din România
Capital.ro
Duminica Tomii, sărbătoarea care încheie Săptămâna Luminată. Tradiții și obiceiuri respectate în ziua de 12 mai
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro