15 aug. 2024 | 18:17

Vremea extremelor în România! Ploi puternice și grindină de mari dimensiuni, e cod portocaliu FOTO

Vremea Meteo
Vremea extremelor în România! Ploi puternice și grindină de mari dimensiuni, e cod portocaliu FOTO
Vremea extremelor in Romania

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaaliu și galben de furtuni și vijelii în localități din mai multe județe. În aceste zone sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Alertă ANM de cod galben și portocaliu

Potrivit ANM, vizat de avertizarea cod galben este județul Hunedoara: Hunedoara, Hațeg, Ghelari, Teliucu Inferior, Densuș, Răchitova, Lunca Cernii de Jos, General Berthelot, Toplița, Bunila, Lelese. De asemenea, zona de munte a județului Vâlcea , respectiv zona de munte a localităților: Călimănești, Brezoi, Perișani, Câineni, Băile Olănești, Boișoara, Voineasa, Malaia, Racovița, Titești.

Avertizarea meteo ANM este valabilă și pentru zona de munte a județului Alba: Baia de Arieș, Vințu de Jos, Ponor, Zlatna, Vidra, Bucium, Almașu Mare, Ocoliș, Cugir, Roșia Montană, Râmeț, Rimetea, Scărișoara, Mogoș, Albac, Livezile, Galda de Jos, Abrud, Sohodol, Câmpeni, Ighiu, Vadu Moților, Șibot, Ciuruleasa, Șugag, Lupșa, Gârda de Sus, Bistra, Săsciori, Horea, Întregalde, Arieșeni, Sălciua, Ceru-Băcăinți, Poșaga, Poiana Vadului, Pianu, Stremț, Gârbova, Avram Iancu, Meteș, Blandiana.

Județele în pericol

Specialiștii ANM mai spun că alerta de cod galben vizează inclusiv județul Alba: Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Teiuș, Ighiu, Săsciori, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Pianu, Lopadea Nouă, Daia Română, Stremț, Șpring, Sântimbru, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Gârbova, Crăciunelu de Jos, Cricău, Livezile, Cergău, Roșia de Secaș, Câlnic, Rădești, Cut, Blandiana, Ohaba, Cenade, Doștat.

Totodată, este în vigoare o avertizare nowcasting cod portocaliu de furtună, valabilă în localităţi din judeţul Alba: Alba Iulia, Aiud, Teiuş, Ighiu, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Mihalţ, Meteş, Stremţ, Sântimbru, Ciugud, Berghin, Cricău, Rădeşti, Întregalde şi Râmeţ). Acolo se vor semnala averse torenţiale ce vor acumula între 25 şi 40 l/mp), frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi grindină de dimensiuni medii.

Unde lovește canicula

Pe de altă parte, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roșu de caniculă pentru județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. În aceste zone vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi căldură sufocantă și disconfort termic deosebit de accentuat, în timp ce indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Manichiura perfectă în funcție de zodie. Ce culori ți se potrivesc
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro