Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare. Avertismentul meteorologilor

Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare. Avertismentul meteorologilor
Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în perioada ce urmează. Cum va fi vremea de Crăciun.

Vremea, din nou la extreme! Temperaturile vor varia foarte mult în perioada următoare, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Începând din weekendul 3-4 decembrie, valorile termice vor crește ușor. Cu ce fenomene meteorologice ne vom confrunta în următoarele săptămâni de iarnă.

Vremea, din nou la extreme!

Vremea se schimbă radical. Specialiștii ANM anunță o schimbare bruscă de vreme, zilele viitoare. Vineri, 2 decembrie, vremea va continua să fie rece. Se vor semnala precipitații în mai multe regiuni din țară.

În Moldova, se va forma polei. În zonele de munte, precipitațiile vor lua forma ninsorilor. La finalul săptămânii curent, temperaturile maxime nu vor depăși 7 grade Celsius.

„La munte vor fi mai ales fulguieli și lapoviță. Izolat, se va forma polei, cu o probabilitate mai mare în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în sudul Banatului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade Celsius. Cele minime se vor situa între minus 4 și 3 grade Celsius. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, va fi ceață”, au informat reprezentanții ANM.

Vremea se va schimba, însă, în weekend. Începând de sâmbătă, 3 decembrie, valorile termice vor crește peste specificul perioadei actuale. Temperaturile vor crește în majoritatea regiunilor din țară, potrivit specialiștilor ANM.

Cresc temperaturile în toată țara

Directorul Gabriela Băncilă de la ANM a explicat, într-o intervenție televizată, că în săptămâna 5-12 decembrie, în țară va avea loc un transport de aer cald. Fenomenul va fi resimțit în toate regiunile țării. Vremea se va încălzi ușor. Precipitațiile nu vor dispărea, însă vor rămâne la o cantitate apropiată de cea a normalului.

„Vor fi temperaturi la mijlocul zilei de 10, 11, 12 grade. Posibil chiar ușor mai ridicate de 12 grade. Vor fi temperaturi destul de frecvente în partea de vest, zonele de câmpie și de deal. (…)

Foarte probabil ca în zona montană mai joasă, la altitudini cuprinse între 1.200 1.800 de metri, să existe și zile cu precipitații sub formă de ninsoare, dar și zile cu precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță, cum de altfel s-a întâmplat și se întâmplă și în aceste zile”, a spus meteorologul Gabriela Băncila, la Digi24.

Vremea va fi ușor caldă până pe 19 decembrie. Începând din data cu pricina, valorile termice se vor apropia de specificul perioadei. În săptămâna Crăciunului, temperaturile vor fi puțin ridicate, potrivit meteorologilor. Fenomenul va avea loc doar în unele zone din țară.

În ciuda schimbărilor drastice de vreme, în perioada sărbătorilor de iarnă regimul termic nu va fi instabil. Atât temperaturile, cât și precipitațiile se vor menține la un nivel normal.

Urmăriți Playtech.ro și pe