02 dec. 2022 | 10:57

Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare. Avertismentul meteorologilor

Vremea Meteo
Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare. Avertismentul meteorologilor
Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în perioada ce urmează. Cum va fi vremea de Crăciun.

Vremea, din nou la extreme! Temperaturile vor varia foarte mult în perioada următoare, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Începând din weekendul 3-4 decembrie, valorile termice vor crește ușor. Cu ce fenomene meteorologice ne vom confrunta în următoarele săptămâni de iarnă.

Vremea, din nou la extreme!

Vremea se schimbă radical. Specialiștii ANM anunță o schimbare bruscă de vreme, zilele viitoare. Vineri, 2 decembrie, vremea va continua să fie rece. Se vor semnala precipitații în mai multe regiuni din țară.

În Moldova, se va forma polei. În zonele de munte, precipitațiile vor lua forma ninsorilor. La finalul săptămânii curent, temperaturile maxime nu vor depăși 7 grade Celsius.

„La munte vor fi mai ales fulguieli și lapoviță. Izolat, se va forma polei, cu o probabilitate mai mare în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în sudul Banatului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade Celsius. Cele minime se vor situa între minus 4 și 3 grade Celsius. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, va fi ceață”, au informat reprezentanții ANM.

Vremea se va schimba, însă, în weekend. Începând de sâmbătă, 3 decembrie, valorile termice vor crește peste specificul perioadei actuale. Temperaturile vor crește în majoritatea regiunilor din țară, potrivit specialiștilor ANM.

Cresc temperaturile în toată țara

Directorul Gabriela Băncilă de la ANM a explicat, într-o intervenție televizată, că în săptămâna 5-12 decembrie, în țară va avea loc un transport de aer cald. Fenomenul va fi resimțit în toate regiunile țării. Vremea se va încălzi ușor. Precipitațiile nu vor dispărea, însă vor rămâne la o cantitate apropiată de cea a normalului.

„Vor fi temperaturi la mijlocul zilei de 10, 11, 12 grade. Posibil chiar ușor mai ridicate de 12 grade. Vor fi temperaturi destul de frecvente în partea de vest, zonele de câmpie și de deal. (…)

Foarte probabil ca în zona montană mai joasă, la altitudini cuprinse între 1.200 1.800 de metri, să existe și zile cu precipitații sub formă de ninsoare, dar și zile cu precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță, cum de altfel s-a întâmplat și se întâmplă și în aceste zile”, a spus meteorologul Gabriela Băncila, la Digi24.

Vremea va fi ușor caldă până pe 19 decembrie. Începând din data cu pricina, valorile termice se vor apropia de specificul perioadei. În săptămâna Crăciunului, temperaturile vor fi puțin ridicate, potrivit meteorologilor. Fenomenul va avea loc doar în unele zone din țară.

În ciuda schimbărilor drastice de vreme, în perioada sărbătorilor de iarnă regimul termic nu va fi instabil. Atât temperaturile, cât și precipitațiile se vor menține la un nivel normal.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
Orașul în care Primăria transformă o baltă în parc cu 20 de milioane de euro. Urmează exproprierile!
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro