Vremea de 1 Mai în Mamaia și în Vama Veche. Tot ce trebuie să știe turiștii

Vremea de 1 Mai în Mamaia și în Vama Veche. Tot ce trebuie să știe turiștii
Vremea de 1 Mai in Mamaia si in Vama Veche. Tot ce trebuie sa stie turistii

Vremea frumoasă din ultimele zile ne-a dus cu gândul la vacanță. Mulți români și-au programat deja pentru weekendul acesta ieșiri în stațiunile montane. Timpul va fi frumos și pe litoral, acolo unde soarele va străluci în zielele de sâmbătă și duminică, prilej numai bun pentru o plimbare pe malul mării. Din păcate, însă, nu același lucru putem spune despre pronoza pentru 1 Mai. Meteorologii anunță o vreme mohorâtă pe litoral și temperaturi scăzute în termometre.

Vremea de 1 Mai în Mamaia și în Vama Veche

Anul acesta, data de 1 mai cade într-o duminică, iar românii vor avea la dispoziție pentru relaxare și distracție doar două zile. Însă cu siguranță mulți își vor lua una sau două zile în plus de concediu pentru a se bucura mai mult de ieșirile la munte sau la mare.

Pentru cei care au ales deja să meargă pe litoral, veștile nu sunt deloc bune. Meteorologii anunță preicipitații și o temperatură cu valori mai mici decât de normalul perioadei.

La Mamaia, una dintre stațiunile preferate ale turiștilor inclusiv pentru minivacanța de 1 Mai, în ziua de sâmbătă, 30 aprilie, cerul va fi înnorat, iar mercurul din termometre nu va depăși 14 grade Celsius, în timp ce minima se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius. Pe 1 mai, valorile termice vor crește până la 19 grade Celsius, însă vor fi în continuare șanse mari să plouă. Lucrurile nu se vor schimba nici pe 2 mai, când mercurul în termometre nu va depăși 18 grade Celsius, dar se mai reduc șansele să plouă.

Nici la Vama Veche lucrurile nu vor fi diferite. Vineri și sâmbătă, pe 29 și 30 aprilie, maxima termică nu va depăși 14 grade Celsius, iar minima se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius. Cerul va fi mai mult înnorat și este posibil să și plouă. Pe 1 mai temperatura nu va depăși 15 grade Celsius, iar cerul va fi mai mult înnorat. În timp ce pe 2 mai se anunță ploi abundente și o temperatură asemănătoare, 14-15 grade Celsius.

Vremea de 1 Mai la munte

Dacă îți dorești să mergi la munte de 1 Mai și ai ales Valea Prahovei ca destinație este bine să știi că și aici vor fi șanse foarte mari să plouă. Spre exemplu la Sinaia, pe 1 mai, va fi destul de frig, mercurul din termometre nu va depăși 11 grade Celsius, iar cerul va fi mai mult înnorat. Pe 2 mai, ploile își vor face simțită prezența și vor cădea necontenit pe tot parcursul zilei. Maxima nu va depăși 11 grade Celsius.