Vremea a luat-o razna. Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele două săptămâni. Total neobișnuit

Vremea a luat-o razna. Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele două săptămâni. Total neobișnuit
Prognoza meteo ANM pentru perioada 9 - 22 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii anunță că vremea se va încălzi în perioada 9 – 22 decembrie. Temperaturile vor avea valori mult peste media normală a acestei perioade din an.

Prognoza meteo ANM pentru perioada 9 – 22 decembrie

Banat

Se vor înregistra în medie temperaturi maxime de 7…12 grade, iar în perioada 16 -20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 11…15 grade. În zilele de 11 și 12 decembrie, valorile din orele amiezilor pot fi mai mici decât în restul intervalului, în medie de 5…7 grade.

Crișana

Vor fi valori diurne în medie de 6…10 grade, iar în perioada 16 -20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 10…14 grade. În zilele de 11 și 12 decembrie, valorile de temperatură în orele amiezilor pot fi mai mici decât în restul intervalului, în medie de 5…7 grade.

Transilvania

Se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 3…7 grade, iar în perioada 16 – 20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 6…10 grade.

Maramureș

Maximele diurne se vor situa în medie între 4 și 7 grade, posibil chiar mai ridicate în perioada 16 – 20 decembrie, spre un ecart mediat regional de 6…10 grade.

Moldova

Maximele diurne se vor situa în medie între 3 și 7 grade, posibil mai ridicate în perioada 16 – 20 decembrie.

Dobrogea

Se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 8…12 grade și minime de 2…6 grade, variațiile de la o zi la alta fiind nesemnificative.

Muntenia

Valorile diurne vor fi în medie între 2 și 7 grade, iar cele nocturne vor fi în general ușor negative. După data de 13 decembrie sunt estimate temperaturi în creștere ce se vor situa în marea lor majoritate peste cele climatologic specifice, cu un ecart mediu al maximelor de 6…12 grade.

Oltenia

Intervalul va debuta cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei în zonele joase de relief, dar cu o vreme caldă în restul regiunii; maximele vor fi între 2 și 7 grade, iar minimele de 0…2 grade, mediat regional. După data de 14 decembrie sunt estimate temperaturi în creștere ce se vor situa în marea lor majoritate peste mediile multanuale, cu un ecart mediu al valorilor diurne de 6…12 grade.

La munte

În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 16 -20 decembrie, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar minimele între -7 și -1 grad, în medie.

Urmăriți Playtech.ro și pe