Vreme anormal de caldă. Temperaturi de 18 grade în februarie. Ce se întâmplă în București

de: Redacția
31 01. 2020

Temperaturi anormal de ridicate pentru acestă perioadă! Ce se va întâmpla cu vremea în următorele săptămâni? Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au oferit mai multe detalii despre vremea din zilele ce urmează.

În acest weekend vom avea o vreme de primăvară

Temperaturile vor fi foarte ridicate la finalul acestei săptămâni, arată meteorologii. Ele vor urca până la 18 grade, maxima la nivel național fiind de 15-16 grade în București, deși vorbim de începutul lunii februarie. În zonele montane, temperaturile vor rămâne mai scăzute, acolo fiind vreme potrivită sezonului rece. Temperaturile neobișnuit de mari pentru această perioadă în care ne aflăm țin până la începutul săptămânii viitoare, spun meteorologii. Vremea începe să se răcească de săptămâna viitoare, dar maximele rămân pozitive. Specialiștii susțin că vremea va fi destul de posomorâtă, cu precipitații mixte si polei. Pe litoral, vremea va fi frumoasă la finalul acestei săptămâni, mercurul din termometre urcând la 14-15 grade. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele zile.

Cod portocaliu: Valabil de la : 31-01-2020 ora 17:00 până la : 31-01-2020 ora 20:00 In zona : Județul Cluj: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafale de 120..130 km/h, viscolind şi spulberând zăpada”
ANM

Vreme anormal de caldă. Temperaturi de 18 grade în februarie. Ce se întâmplă în București.

Cum va fi vremea de săptămâna viitoare

„În a doua lună de iarnă vom înregistra cu siguranţă un plus, pentru că şi în următoarele zile, până la finele lunii ianuarie, în bună parte din ţară, vom avea valori ridicate coroborâte cu perioada din calendar. Chiar şi debutul lunii februarie va păstra aceeaşi tendinţă, conform estimărilor meteorologice valabile pentru următoarele patru săptămâni, actualizate. Astfel, observăm pentru săptămâna 27 ianuarie – 3 februarie abateri termice pozitive semnificative în toată ţara, cu cele mai mari valori în special în regiunile din sudul şi sud-estul ţării”