Cum va fi vremea la finalul lunii ianuarie. Meteorologii au făcut acum anunțul

Cum va fi vremea la finalul lunii ianuarie. Meteorologii au făcut acum anunțul
Prognoza ANM pentru 31 ianuarie 2020. Vreme închisă în toată România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru marți, 28 ianuarie. Se anunță o încălzire ușoară a vremii în cea mai mare parte a țării. În Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Cum va fi vremea la finalul lunii ianuarie

Cu toate că astăzi avem temperaturi mai ridicate față de perioada în care ne aflăm, spre finele lunii ianuarie vom avea temperaturi de primăvară, ploi, lapoviţă, polei şi vânt puternic anunţă meteorologii. La munte, în următoarele zile vor predomina ninsorile.

Meteorologii au făcut acum anunțul

Cei de la ANM au revenit cu un comunicat conținând o nouă prognoză meteo pentru finele lunii ianuarie, în care se spună că  în vestul, nordul şi centrul ţării cerul va fi mai mult noros şi mai ales spre seară şi în cursul nopţii pe arii extinse vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ.

Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte, mixte în Maramureş şi în Transilvania şi predominant sub formă de ploaie în Crişana şi Banat. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi numai pe arii restrânse, îndeosebi noaptea, se vor semnala ploi slabe.

Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Temporar, cu precădere noaptea, vântul va avea intensificări la munte spulberând sau viscolind ninsoarea pe creste, precum şi în Banat, Crişana, local în Maramureş şi Transilvania, iar la cote mai reduse şi în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, iar cele minime, în general, între -2 şi 5 grade. Pe arii restrânse, mai ales la începutul intervalului, în zonele joase se va semnala ceaţă.

Cum va fi vremea la finalul lunii ianuarie. Meteorologii au făcut acum anunțul
Cum va fi vremea la finalul lunii ianuarie. Meteorologii au făcut acum anunțul

Pentru miercuri, 29 ianuarie,  se anunţă vânt puternic în mare parte din ţară. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii slabe, pe arii extinse în zonele de munte unde vor predomina ninsorile, local mixte în nord şi centru, iar noaptea şi în vest şi pe arii restrânse, mai ales sub formă de ploaie, în restul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de polei.

Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari, în general între 55 şi 65 km/h în Transilvania, Moldova şi Dobrogea, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h, în special în Carpaţii Orientali şi de Curbură, spulberând sau viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod caracteristic datei, vor fi cuprinse între 0 şi 11 grade, iar cele minime între -3 şi 3 grade, mai scăzute în depresiuni.

Izolat vor fi condiţii de ceaţă.   Şi în Bucureşti valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va avea unele înnorări şi vor fi condiţii ca trecător să plouă slab. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu precădere pe percursul zilei. Temperatura maximă va fi în jur de 10 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.   Şi joi, 30 ianuarie,  vântul puternic va fi prezent în majoritatea zonelor, iar cerul va fi temporar noros.

Se vor semnala precipitaţii cu caracter local, mai ales sub formă de ninsoare la munte şi în regiunile nord-vestice şi predominant sub formă de ploaie în vest şi cu totul izolat în rest. Pe spaţii mici vor fi condiţii de polei.

Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în sud-vest şi nord-vest, iar la munte, în special pe creste, va sufla tare spulberând sau viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat ziua, dar va slăbi în intensitate noaptea. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI