28 feb. 2019 | 19:37

Vrei să-l vezi pe Papa Francisc? Cum te programezi pe internet

Știri generale
Vrei să-l vezi pe Papa Francisc? Cum te programezi pe internet

Papa Francisc va ajunge pe 1 iunie la Șumuleu Ciuc, județul Harghita, unde are loc an de an cel mai mare pelerinaj romano-catoloc din Europa Centrală și de Est. Va fi una dintre opririle sale în vizita sa de trei zile în România în perioada 31 mai -2 iunie.

Pentru a reuși să asigure o bună desfășurare a ceremoniilor și a evenimentelor publice, la care sunt așteptați aproximativ 300.000 de pelerini, autoritățile harghitene au deschis un site pe internet – pontifex.ro – unde credincioșii se pot înscrie și de unde își pot lua bilete gratuite cu coduri de bare. Astfel vor putea ajunge în „zona protejată”.

Papa Francisc va celebra o liturghie în Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc, unde se află o statuie din lemn de tei a Fecioarei Maria. Despre această statuie a fecioarei pelerinii spun că ar fi făcătoare de minuni.

Reprezentanţii celor patru episcopii catolice din România le recomandă celor care vor să asiste la eveniment să se deplaseze în zonă cu alte mijloace de transport decât maşina personală. Oricum, accesul în oraş cu autoturisme va fi restricţionat din 31 mai.

„La astfel de evenimente, cunoscând şi experienţele anterioare de la vizitele Suveranului Pontif sau de la cele ale Papei Francisc, şi faptul că se derulează în prezenţa unor mase mari de participanţi, trebuie să nu uităm de condiţiile speciale care se impun. Este important de ştiut că se doreşte ca şi la Şumuleu Ciuc să se asigure normele de siguranţă, dar şi spaţiul necesar de unde să se poată şi vedea evenimentul, pentru că ne aflăm în condiţii geografice aparte şi cei care vor sosi la Şumuleu Ciuc vor dori să vadă nu doar de pe ecran, ci şi pe viu pe Sfântul Părinte.” Böcskei László, episcopul diecezei romano-catolice de Oradea

Papa Francisc așteptat la Șumuleu: pregătiri cu trei luni înainte de vizită

La Șumuleu este amenajată o suprafaţă de aproximativ 10 hectare, așa-numita „zonă protejată” împrejmuită cu gard. Acolo vor avea acces doar cei care s-au înscris pe site şi care au bilete.

Cei care nu vor avea bilet emis de site-ul pontifex.ro vor putea participa la pelerinaj, dar nu vor avea acces în zona protejată. Drept urmare, vor putea să urmărească evenimentul de la distanţă, pe ecrane.

„Înscrierea este importantă pentru a şti un număr cat mai exact de persoane care vor participa la eveniment.” Preotul Olah Zoltan, reprezentantul Arhiepiscopiei de Alba-Iulia. 

Organizatorii mai atrag atenția că vizitatorii care vor să meargă la Șumuleu ar fi bine să sosească în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, astfel încât să poată trece de filtrele de securitate.

Papa Francisc se va afla în România între 31 mai și 2 iunie 2019 și va merge la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A anunțat că divorțează la două ore după ce soția lui a născut, s-a logodit iar și după câteva zile a apărut cu altă femeie
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro