Vrei să înoți alături de crocodili? Acum este posibil, în acest parc de distracții

Vrei să înoți alături de crocodili? Acum este posibil, în acest parc de distracții
Vrei să înoți alături de crocodili? Acum este posibil, în acest parc de distracții

Dacă vrei să înoți alături de crocodili, acum este posibil. Mai exact, în Australia există un parc de distracții unde vizitatorii pot să înoate alături de corocodilii fioroși de 5-6 metri lungime.

Vrei să înoți alături de crocodili?

Locul în care se poate înota cu crocodilii se numește cușca morții și constă într-un cilindru de sticlă, în care încap doi oameni și care este coborât la adâncime cu 5 metri într-un rezervor cu apă sărată.

Iar pentru a face cușca morții demnă de această denumire și pentru a face experiența cât mai terifiantă, totul se petrece în timpul hrănirii animalelor. Asta înseamnă că te afli într-o piscină alături de un crocodil înfometat, a cărui mușcătură are o forță mare, de altfel, cea mai puternică din regnul animal, iar singurul lucru care te desparte de o moarte violentă este un geam gros de 4 metri,

Parcul de distracții inedit se numește Crocosaurus Cove. El se află în Darwin, locul cu cele mai multe reptile din Australia, printre care și crocodilii de apă sărată, ce ucid sute de persoane pe an.

Crocodilii, cei mai agili prădători
Crocodilii, cei mai agili prădători

Crocodilii, cei mai agili prădători

Crocodilii fac parte din subfamilia Crocodylinae. Ei sunt o subfamilie de reptile mari acvatice și trăiesc la tropice în Africa, Asia, America de Nord, America de Sud și Australia. Corpul unui crocodilul este acoperit cu plăci osoase, iar sistemul de circulație a păstrat unele caractere comune cu păsările. De menționat este că animalele de azi trăiesc pe malurile apelor curgătoare sau ale lacurilor din regiunile calde tropicale sau subtropicale.

De asemenea, unele specii de crocodili mai pot fi întâlnite în apa sărată a mărilor din jurul unor insule. Crocodilii sunt niște buni înotători, iar atunci când vânează stau ascunși sub apă până la nivelul ochilor și nărilor. Când prada se apropie destul de mult, crocodilul o atacă fulgerător, țintuind-o sub apă până când aceasta se îneacă, apoi o devorează.

Cel mai mare crocodil care a fost ținut vreodată în captivitate este un hibrid estuarino–siamez numit Yai (în thailandeză înseamnă „mare”). Crocodilul s-a născut pe 10 iunie 1972 la Samutprakarn Crocodile Farm and Zoo, Thailanda. Acest animal măsura 6 m în lungime și avea o greutate de 1114,27 kg.

În plus, cel mai lung crocodil capturat vreodată viu este Lolong, care măsura 6,17 m în lungime și cântărea 1075 kg. Acest crocodil a fost prins de o echipă de la National Geographic în Provincia Agusan del Sur, Filipine. Mai menționăm că în prezent, există 14 de specii de crocodili în viață, dintre care cele mai cunoscuți sunt: Crocodilul de apă dulce, Crocodilul de apă sărată și Crocodilul de Nil.