Vouchere alimente, tranșă 2. Când intră cei 250 de lei pe card

Vouchere alimente, tranșă 2. Când intră cei 250 de lei pe card
Urmeaza transa a doua de carduri alimentare

Vouchere alimente, tranșă 2. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat când vor fi alimentate cu a doua transă de bani, din totalul celor 4 tranșe, cardurile valide. Când intră cei 250 de lei pe carduri, vedeți în rândurile de mai jos.

Voucherele alimentare, tranșa a 2-a. Când vor fi alimentate cu alți 250 de lei

Cea de-a doua tranșă de ajutoare sociale, care va ajunge la 150.000 de noi beneficiari, pe lîngă cei 2.480.613, potrivit listelor actualizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, vor fi livrați pe data de 8 septembrie. Noii beneficiari vor primi cardurile până pe 3 septembrie.

Astfel, în ziua de 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei. Banii sunt destinați pentru achiziția de alimente și mese calde.

Poșta Română se va asigura că toți beneficiarii au primit cardurile

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene informează că a încheiat emiterea și distribuirea cardurilor aferente primei etape a Programului ”Sprijin pentru România”, pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în patru tranșe a câte 250 de lei.

În decursul acestei săptămâni, reprezentanții Poștei Române se asigură că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care inițial nu au fost găsiți la domiciliu sau care nu au răspuns avizării.

Unde vă adresați dacă nu aţi primit cardul alimentar

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, arată ministrul Marcel Boloș.

Cine urmează să primească carduri alimentare

Cea de-a doua emisiune de carduri alimentare va cuprinde persoanele omise din listele inițiale și pe cele devenite eligibile începând cu 1 iulie 2022, numărul estimat de noi beneficiari ridicându-se la 150.000.

Listele cu beneficiarii vor fi actualizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale până la sfârșitul acestei săptămâni, urmând a fi verificate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, în cursul săptămânii viitoare.

Emiterea noilor carduri este planificată să se termine până pe data de 22 august, iar livrarea prin Poșta Română către beneficiari urmează să se facă până la 3 septembrie. Sprijinul pentru alimente și mese calde aferent tranșei II va ajunge la toți beneficiarii până la 8 septembrie.