Vor crește sau nu pensiile? Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră

Vor crește sau nu pensiile? Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră
Vor crește sau nu pensiile?

Vor crește sau nu pensiile? Ce anunț de ultimă oră a făcut Marcel Ciolacu. Președintele PSD a făcut clarificări în ce privește creșterea pensiilor, dar a comentat și afirmațiile din PNL în ce privește renegocierea PNRR. Iată ce declarații a făcut Marcel Ciolacu, întrebat în ce stadiu se află  coaliția.

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră

Marcel Ciolacu a fost întrebat în ce stadiu se află coaliția. Președintele PSD a răspuns care a vizat și pensiile:

„PSD nu a intrat la guvernare şi nu a constituit aceasta coaliție pentru a ne certa. Departe de noi acest gând. Domnul Budăi a susţinut şi făcut ceea ce face orice ministru care ţine în primul rând cu românii.

Noi avem o negociere la PNRR, la reforma pensiilor cuprinsă o anvelopă de 9,4%.

În această anvelopă în acest moment din sistemul romanesc nu sunt prinse pensiile de serviciu respectiv pensiile militarilor, pensiile poliţiştilor, pensiilor speciale.

Ne încadrăm fără aceste pensii de serviciu la o anvelopă de 8.2%. Dacă le adăugăm la întreaga anvelopă cum ne şi cere comisia prin jalonul cu reforma pensiilor ne vom trezi că pensiile în România pe următorii zeci de ani nu vor mai putea fi modificate şi este o aberație totală. Guvernezi ca să faci un trai mai bun oamenilor, nu un trai mai rău sau să faci economii la buget.

Nu mergem cu renegocieri mergem cu o optimizare. Am pierdut 2 miliarde de euro din granturi. Ministrul Budăi va trebui să meargă la comisie să vadă cum poate optimiza şi de unde pierdem aceşti bani”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Despre despre Pilonul II de pensii

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a făcut precizări despre Pilonul II de pensii. El a transmis că propunerile în ce privește legislaţia referitoare la Pilonul II de pensii trebuie să fie propuse de Guvern și trebuie evaluate în coaliţie pe baza unor criterii „foarte simple”.

„Aşteptăm propunerile de la Guvern, coaliţia (…) nu se substituie. Propunerile vin de la Guvern, acolo sunt experţii, acolo sunt responsabilităţile, trebuie să vină cu propuneri şi în coaliţie vom evalua din punctul de vedere al unor criterii foarte simple – ne uităm dacă ceea ce se propune ţine cont de ceea ce este în PNRR şi, în acelaşi timp, ne uităm (…) dacă se încadrează în programul de guvernare. (…)

Sunt mai multe propuneri şi o vom alege pe cea mai bună. Ministerul Muncii vine cu propunerea în coaliţie sau Guvernul vine cu propunere în coaliţie şi apoi vom discuta”, a precizat Cîţu.

Florin Cîțu a mai declarat și că alocarea a 7% din PIB pentru investiţii, „o restanţă faţă de PNL” în programul de guvernare, urmează să fie din nou gândită și discutată în coaliție.

Urmăriți Playtech.ro și pe