Volodimir Zelenski, solicitare fără precedent către Occident. Care este cea mai dură sancțiune pe care liderii mondiali o pot lua împotriva Rusiei

Volodimir Zelenski, solicitare fără precedent către Occident. Care este cea mai dură sancțiune pe care liderii mondiali o pot lua împotriva Rusiei
Volodimir Zelenski, lider ucrainean

Volodimir Zelenski a a vorbit recent în cadrul unui interviu pentru Washington Post despre sancțiunea pe care Occidentul ar trebui să o aibă în vedere, în cazul în care Rusia continuă să anexe teritorii din Ucraina. Potrivit liderului ucrainean, sancțiunile impuse până acum Rusiei sunt mult prea blânde pentru a-l determina pe liderul de la Kremlin să-și oprească ofensivele. Iată ce propunere are Volodimir Zelenski privind sancțiunile pentru Rusia.

Cum își dorește Volodimir Zelenski să-i taxeze pe ruși

Liderul ucrainean vine cu solicitări fără precedent privind sancționarea Rusiei, având în vedere faptul că Ucraina a intrat în a șasea lună de bombardamente și pierderi de vieți omenești, fără ca Vladimir Putin să fie intimidat de vreuna dintre sancțiunile impuse până acum Rusiei.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, cetățenii ruși ar trebui „să trăiască în propria lor lume până când își vor schima filozofia”, astfel că, liderul ucrainean a declarat că Occidentul ar trebui să închidă granițele pentru cetățenii ruși timp de un an și să impună un embargo total asupra achiziției de energie rusească, potrivit declarațiilor sale pentru The Post.

Acesta a mai explicat că, în ciuda faptului că există restricții asupra companiilor aeriene cu privire la survolarea lor în Europa și în cea mai mare parte a Americii de Nord, „cetățenii ruși sunt în continuare liberi să solicite o viză pentru a vizita Statele Unite, de exemplu”, nefiindu-le îngrădită libertatea generală.

De asemenea, premierul finlandez, Sanna Marin, și-a expus, luni, părerea vizavi de restricționarea vizelor turistice pentru ruși la nivelul Uniunii Europene, confirmând ideea liderului ucrainean de a priva cetățenii ruși de libertate europeană.

În urma afirmațiilor lui Zelenski, unii critici au reacționat rapid, susținând că această sancțiune ar fi nedreaptă pentru cetățenii ruși care și-au părăsit țara, întrucât nu au fost de acord cu politica agresivă a guvernului lui Vladimir Putin și cu decizia acestuia de a ataca Ucraina.

Volodimir Zelenski, nesensibilizat de niciun argument

În ciuda explicațiilor vehiculate de criticii politici, privind nevinovăția unora dintre ruși, liderul ucrainean pare să fie neîndurător cu orice persoană de origine rusă. Mai mult, acesta a afirmat că astfel de diferențieri între cetățenii ruși nu conteză.

„Indiferent ce fel de ruși sunt… faceți-i să plece în Rusia. Atunci vor înțelege. Vor spune: ‘Acest [război] nu are nimic de-a face cu noi. Întreaga populație nu poate fi trasă la răspundere, nu-i așa?

Populația a ales acest guvern și nu se luptă cu el, nu se ceartă cu el, nu strigă la el.”, a spus președintele ucrainean.

În continuare, Volodimir a purtat un dialog imaginar cu cetățenii ruși, prin care le sugerează ce ar trebui să facă dacă nu doresc această izolare de restul lumii.

„Nu vreți această izolare?Spuneți întregii lumi că trebuie să trăiască după regulile voastre. Atunci mergeți și trăiți acolo. Aceasta este singura modalitate de a-l influența pe Putin”, a concluzionat liderul ucrainean.