Volodimir Zelenski, schimbare radicală de plan după ultimele bombardamente. Decizia finală luată de autorități: „Vom înființa puncte de neatins în toată țara”

Volodimir Zelenski, schimbare radicală de plan după ultimele bombardamente. Decizia finală luată de autorități: „Vom înființa puncte de neatins în toată țara

Ucraina este ținta continuă a rușilor, iar acest lucru a afectat foarte mult infrastructura energetică a țării. Astfel că, mii de cetățeni sunt privați de condiții decente de viață, trăind fără căldură, lumină și apă caldă. În discursul său de marți seară, Volodimit Zelenski a transmis un mesaj, care cu siguranță va bucura întreaga țară.

Cum va fi iarna pentru ucraineni

Odată cu scăderea temperaturilor și sosirea iernii, viața ucrainenilor loviți de drama războiului devine tot mai greu de dus. În urma bombardamentelor asupra infrastructurii energetice, zeci de mii de cetățeni au rămas în beznă, fără apă caldă și căldură, iar acest lucru îngrijorează foarte tare autoritățile.

În mesajul său către națiune, Volodimir Zelenski a informat populația cu privire la noile planuri ale armatei ucrainene, dar nu a omis să mulțumească Occidentului pentru ajutorul financiar recent primit. În plus, liderul ucrainean a menționat că în această perioadă se strâng fonduri pentru a se forma o flotă de drone navale cu care să înfrângă armata rusă.

”Sunt sigur: ajutându-ne unii pe alţii, vom putea trece de această iarnă împreună. Pas cu pas, vom duce armata rusă la noi înfrângeri”, a declarat Zelenski.

Zelenski a profitat de ocazie pentru a transmite mulțumiri Occidentului pentru mesajul noile ajutoare financiare, între care o nouă tranşă a ajutorului macro-economic de la Uniunea Europeană în valoare de 2,5 miliarde de euro. Volodimir Zelenski a lăsat loc pentru viitoare ajutoare, afirmând că aşteaptă aprobarea acestui program de ajutor şi pentru anul viitor, valoarea sa fiind de 18 miliarde de euro.

Liderul ucrainean a menționat faptul că SUA va oferi în curând fonduri de 4,5 miliarde dolari cu scopul sprijinirii bugetului Ucrainei.

”Sunt recunoscător partenerilor pentru aceşti paşi importanţi de solidaritate. Datorită unor astfel de decizii ale prietenilor noştri, menţinem stabilitatea socială şi, în pofida tuturor atacurilor ruseşti, ne îndeplinim obligaţiile sociale. Şi acestea sunt obligaţii faţă de milioane de oameni”, a precizat Zelenski.

Cum gestionează oficialii situația persoanelor defavorizate

Volodimir Zelenski a dat asigurări cu privire la efectuarea plăților constante pentru aproape 11 milioane de pensionari ucraineni, în timp ce alte şase milioane de cetăţeni primesc într-o formă sau alta ajutor social.

”Doar în această lună, plăţile sociale s-au ridicat la aproape 14 miliarde de hrivnia. Aceasta este asistenţa pentru cei cu mulţi copii, cei săraci, mame singure şi persoane cu dizabilităţi. De asemenea, peste două milioane de persoane strămutate în interiorul ţării primesc asistenţă din partea statului. Plus salariile pentru angajaţii din sectorul bugetar. Facem totul pentru a asigura plăţile pentru toţi apărătorii noştri”, a transmis Zelenski

Cu privire la daunele energetice produse de bombardamentele rusești, Zelenski a arătat că muncitorii lucrează la foc continuu pentru a restabili rețeaua în mai multe regiuni.

Cea mai bună veste pentru cetățenii ucraineni

O veste extraordinară pentru ucraineni este construirea „punctelor de neînvins”, care până acum numără 4.000. Potrivit liderului ucrainean, orice persoană care se confruntă cu una dintre problemele cauzate de capacitatea energetică redusă va avea șansa să beneficieze de servicii de bază, precum accesul la comunicații mobile și internet, încălzire, apă caldă și electricitate.

”De asemenea, pregătim şi răspunsuri pentru posibile noi atacuri teroriste împotriva sistemului nostru energetic. În această seară, sunt folosite doar programări ale unor întreruperi ale alimentării pentru stabilizare în 16 regiuni şi în Kiev.

Iniţiem şi noul proiect «Puncte de neînvins» pentru a-i sprijini pe oamenii din ţară. Astăzi, peste 4.000 de astfel de puncte au fost deja pregătite. Altele sunt în faza de planificare.

Dacă au loc atacuri masive ale ruşilor din nou şi dacă se ştie că alimentarea cu electricitate nu poate fi restabilită în câteva ore, vor fi activate aceste «Puncte de neînvins» – acolo vor exista toate serviciile de bază, inclusiv electricitate, comunicaţii mobile şi internet, încălzire, apă şi o trusă de prim-ajutor. Complet gratis şi non-stop”, a precizat Zelenski.

Urmăriți Playtech.ro și pe