Volodimir Zelenski, mesaj sfidător către Vladimir Putin. Liderul ucrainean se joacă cu focul: „Este evident cine va câștiga”

Volodimir Zelenski, mesaj sfidător către Vladimir Putin. Liderul ucrainean se joacă cu focul: „Este evident cine va câștiga
Volodimir Zelenski și Vladimir Putin

Volodimir Zelenski nu ratează nicio zi în care să le vorbească oamenilor despre situația de pe front și despre progresul Ucrainei. De asemenea, liderul ucrainean transmite mesaje de încurajare către poporul său, încercând în același timp să intimideze adversarul prin diverse strategii și afirmații. În discursul de miercuri seară, Zelenski a anunțat recucerirea a trei localități din Herson, lansând și previziuni legate de finalul războiului.

Volodimir Zelenski, vești bune din Ucraina

Contrastând cu tensiunile generate de amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin, Zelenski se arată de la o zi la alta tot mai mândru de reușitele armatei ucrainene, care recucerește localități din regiunile anexate de Rusia.

Astfel, „Novo-Voskresenske, Novo Grigorivka şi Petropavlivka din regiunea Herson au fost eliberate în ultimele 24 de ore”, dând asigurări cu privire la continuarea contraofensivei ucrainene față de armata rusă.
Președintele Ucrainei a anunțat vești bune venite și din orașele recucerite anterior, afirmând că în aceste locuri se întâmplă lucruri bune, menite să ajute la revenirea oamenilor de aoclo la o viață apropiată de normalitate.

„Astăzi, în Lîman, Sviatohirsk şi Yarova din regiunea Doneţk a fost adăugat un alt semn al revenirii la viaţa normală, am reluat plata pensiilor acolo. De asemenea, oferim truse alimentare şi ajutor umanitar.

Revenirea drapelului ucrainean înseamnă că o viaţă paşnică şi socială sigură este din nou posibilă pentru Donbas şi în toate celelalte teritorii care au fost ocupate temporar de Rusia”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Ocupanții ruși, mustrați de președintele ucrainean

Volodimir Zelenski îi avertizează pe ocupanții ruși că nu vor reuși să distrugă localitățile vizate din Ucraina pentru că au pierdut deja această luptă. Acesta reiterează faptul că acest război izbucnit dintr-o ambiție a lui Vladimir Putin a generat distrugerea propriului popor, dar și moartea a zeci de mii de oameni nevinovați.

„Chiar dacă găseşti o altă armă undeva în lume cu acelaşi nume „natural” pentru „lumea ta rusă”, cum ar fi aceste „Shahed” iraniene cu care încerci să bombardezi oraşele noastre, precum Bila Tserkva… oricum nu te va ajuta.

Ai pierdut deja. Ai pierdut pentru că şi acum, în cea de-a 224-a zi a războiului, trebuie să explici societăţii tale de ce este nevoie de toate acestea: acest război, falsa mobilizare şi autodistrugere a tuturor perspectivelor poporului tău”, a transmis Zelenski.

În discursul adresat țării agresoare, Volodimir Zelenski nu s-a sfiit să anunțe cine va câștiga acest război, din perspectiva sa, riscând ca Vladimir Putin să ia aceste afirmații ca pe un nou motiv de atac și amenințări nucleare.

„Ucrainenii ştiu pentru ce luptă. Şi tot mai mulţi cetăţeni ai Rusiei îşi dau seama că trebuie să moară pur şi simplu pentru că o persoană nu vrea să pună capăt războiului. Este evident cine va câştiga”, a concluzionat președintele.