12 iul. 2022 | 08:38

Volodimir Zelenski, decizie radicală după trădarea Canadei. Consecințele vor afecta toată Europa

Politică
Volodimir Zelenski, decizie radicală după trădarea Canadei. Consecințele vor afecta toată Europa
Volodimir Zelenski, în timp ce transmite un mesaj către Canada

Războiul din Ucraina a creat un haos absolut în întreaga lume, iar conflictele dintre Rusia și Occident au atins cote inimaginabile, principala miză în acest moment fiind livrarea de gaze rusești, principala armă politică pe care se bazează Vladimir Putin. În urma anunțului Canadei privind înapoierea turbinei necesară pentru întreținerea gazoductului Nord Stream 1 către Germania a fost aspru criticată de Ucraina, motiv pentru care, Volodimir Zelenski a anunțat decizia de ultimă oră luată în acest sens.

Livrările de gaze către Germania, reduse cu 40% în luna iunie

În contextul războiului și al tuturor sancțiunilor impuse Rusiei, țara a decis reducerea livrărilor de gaze către Germania prin Nord Stream, invocând lipsa compresoarelor de la Siemens, care asigurau trimiterea unui volum de 167 de milioane de metri cub de gaz pe zi. Pentru a rezolva această problema, Canada a anunțat, cu puțin timp în urmă, că va returna Germaniei turbinele rusești reparate de Siemens în Canada, necesară pentru mentenanţa gazoductului Nord Stream 1.

„Canada va acorda Siemens Canada un permis revocabil şi de o durată limitată pentru a permite revenirea în Germania a turbinelor Nord Stream 1 reparate, ceea ce va sprijini capacitatea Europei de a avea acces la energie fiabilă şi accesibilă în timp ce continuă tranziţia de la petrolul şi gazul ruseşti”, a transmis Jonathan Wilkinson, ministrul canadian al resurselor naturale de la Ottawa.

Acesta a explicat că fără această încălcare a sancțiunilor stabilite, economia Germaniei ar putea suferi pierderi uriașe, în timp ce, la iarnă, locuințele riscă să nu mai poată fi încălzite.

„În lipsa unei aprovizionări necesare cu gaz natural, economia germană va suferi dificultăţi foarte importante şi germanii înşişi riscă să nu îşi poată încălzi locuinţele la apropierea iernii”, a explicat ministrul canadian.

Potrivit unei surse guvernamentale, turbina va fi trimisă prima oară Germaniei, urmând a fi livrată ulterior companiei rusești Gazprom, arată Reuters.

Reacția dură a Ucrainei privind decizia Canadei de a ajuta Rusia

În urma anunțului făcut de ministrul resurselor naturale de la Ottawa, Alexandra Chyczij, președinta Congresului Ucraineano-Canadian a transmis, sâmbătă, un mesaj prin care și-a exprimat dezacordul privind decizia Canadei de a pica în plasa Rusiei.

„Comunitatea noastră este profund dezamăgită de decizia guvernului canadian de a se supune șantajului rus”, a transmis aceasta.

De asemenea, Volodimir Zelenski a anunțat în mesajul său de luni spre marți că, Ministerul de Externe ucrainean l-a convocat pe ambasadorul Canadei în Ucrainei la Kiev pentru a da explicații pentru decizia de a încălca regulile impuse de Occident.

„Ministerul de Externe a fost nevoit să îl convoace pe trimisul Canadei în ţara noastră din cauza unei excepţii absolut inacceptabile de la regimul de sancţiuni împotriva Rusiei”, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul său transmis luni noapte pe Telegram.

În plus, liderul ucrainean susține că acest gest va fi perceput de Rusia ca pe o slăbiciune, fiind doar începutul unor limitări ale livrării de gaze, care poate culmina cu întreruperea definitivă a aprovizionării cu gaz a Europei.

„Nu există nicio îndoială că Rusia va încerca nu numai să limiteze cât mai mult posibil, ci şi să întrerupă complet aprovizionarea cu gaz a Europei în cel mai acut moment”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Urmărește mesajul lui Zelenski în noaptea de luni spre marți:

Parteneri
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când raiul și iadul sunt deschise
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Capital.ro
Horoscop 3 mai 2024. Fecioarele trebuie să pună bani deoparte, Peștii au nevoie să ia o pauză în relație
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Anunțul ZILEI despre ILIESCU! Un DOCTOR a dat VESTEA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro