17 nov. 2022 | 07:58

Volodimir Zelenski, aspru criticat de guvernul Ungariei. Motivul pentru care aliații lui Vladimir Putin îl acuză pe liderul ucrainean

Știri generale
Volodimir Zelenski, aspru criticat de guvernul Ungariei. Motivul pentru care aliații lui Vladimir Putin îl acuză pe liderul ucrainean

Tensiunile existente din cauza războiului din Ucraina s-au îndreptat în ultimele zile către atacul asupra Poloniei, țară membră NATO. Îngrijorările Occidentului au atins cote maxime, iar în acest moment se caută adevăratul vinovat pentru tragedia provocată, fiind ucise două persoane nevinovate de naționalitate poloneză. În urmă cu puțin timp, guvernul Ungariei a făcut afirmații acuzatoare la adresa lui Volidimir Zelenski, care a acuzat Rusia pentru atacarea Poloniei. Descoperă care sunt nemulțumirile expuse de aliații liderului de la Kremlin.

Volodimir Zelenski, dat drept „exemplu prost” în fața întregii lumi

La scurt timp după atacarea teritoriului Poloniei cu o rachetă, Volodimir Zelenski a acuzat imediat Rusia, solicitând ca Occidentul să intervină de urgență împotriva țării atacatoare. Mai mult, liderul ucrainean a avertizat și alte state din Europa că vor urma să fie victimele agresiunii rusești.

Potrivit primelor investigații, NATO și președintele polonez au afirmat că racheta care a ajuns pe teritoriul Poloniei nu ar fi de origine rusească, ci ucraineană, fiind folosită de soldații lui Zelesnki pentru apărarea antiaeriană.

În replică, guvernul Ungariei a ieșit public pentru a condamna modul în care Volodimir Zelenski a acuzat Rusia fără să aibă dovezi privind atacul cu rachetă. Șeful de cabinet al prim-ministrului Orban condamnă iresponsabilitatea cu care un șef de stat face acuzații care ar putea avea consecințe devastatoare pentru întreaga lume.

„Într-o astfel de situaţie, liderii mondiali se exprimă de o manieră responsabilă. Ori, preşedintele ucrainean, acuzându-i imediat pe ruşi, a greşit, este un exemplu prost”, a declarat presei, Gergely Gulyas, lăudând totodată atitudinea prudentă a Poloniei şi a SUA.

Pentru a ironiza și mai tare afirmațiile liderului ucrainean, oficialul ungur a ținut să menționeze că, de fapt, Rusia este de vină pentru că ea a declanșat războiul din Ucraina: „Numai Rusia este responsabilă de război, fără război nu ar fi existat lovituri cu rachete în Polonia”, a subliniat Gulyas.

Declarațiile care au stârnit revolta Ungariei

Imediat după atacul cu rachetă asupra Poloniei, Volodimir Zelenski a transmis în mesajul său zilnic un anunț în care învinovățea Rusia pentru cele întâmplate, deși sursa atacului nu fusese confirmată nici de SUA și nici de Polonia. Liderul ucrainean nu s-a oprit în a acuza Rusia pentru cele întâmplate, ci a mers cu avertismentele mai departe, subliniind că soarta Poloniei va fi aceeași și în cazul altor state vecine.

„Astăzi, Rusia a efectuat un alt atac masiv cu rachete. Un total de 90 de rachete. Sistem energetic afectat, întreprinderi, clădiri rezidențiale. Astăzi, ceea ce am avertizat s-a întâmplat cu mult timp în urmă. Teroarea nu se limitează la granițele noastre naționale. Rachetele rusești au lovit Polonia.

De câte ori a spus Ucraina că statul terorist nu se va limita la țara noastră? Este doar o chestiune de timp până când teroarea rusă merge mai departe. Cu cât Rusia simte mai mult impunitate, cu atât vor exista mai multe amenințări la adresa oricui se află la îndemâna rachetelor rusești.

Să tragă rachete pe teritoriul NATO. Acesta este un atac rusesc cu rachete asupra securității colective! Aceasta este o escaladare foarte semnificativă. Trebuie să acționăm.

Și vreau să spun acum tuturor fraților și surorilor noștri polonezi: Ucraina vă va sprijini mereu! Teroarea nu va elibera oamenii! Victoria este posibilă când nu există frică! Tu și cu mine nu-l avem.
Rusia se opune lumii”, a transmis Volodimir Zelenski, în urmă cu două zile.

 

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Friptură de miel cu sos de portocale și rozmarin. Deliciul ideal pentru masa de Paști
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu te poate amenda
Capital.ro
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro