Volodimir Zelenski, apel urgent către ucraineni. Ce le-a interzis să facă împotriva rușilor

Volodimir Zelenski, apel urgent către ucraineni. Ce le-a interzis să facă împotriva rușilor
Volodimir Zelenski, lider ucrainean

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj, marți seară, prin care a informat ucrainenii și Occidentul cu privire la planurile sale de viitor. Acesta a dat asigurări că se va ocupa de securitatea țării pe toate planurile, pe termen lung. Mai mult, liderul ucrainean a acuzat trupele rusești pentru bombardamentele din ultimele ore, însă a promis că toate aceste atacuri nefondate nu vor intimida rezistența Ucrainei.

Planurile lui Volodimir Zelenski pentru Ucraina

Pe măsură ce luptele și bombardamentele se intensifică, liderul ucrainean pare tot mai preocupat de securitatea țării, fiind dispus să construiască o arhitectură de securitate militară, politică şi juridică pentru a proteja cetățenii și țara. În mesajul transmis azi-noapte, Zelenski a criticat bombardamentele neîncetate din apropierea orașelor Orikhiv și Nikopol din regiunile Zaporizhzhia şi Dnipropetrovsk, în apropierea centralei nucleare.

„Facem totul pentru a forma o arhitectură de securitate militară, politică şi juridică pentru Ucraina, care va fi reală, eficientă şi va funcţiona pe termen lung, garantând pacea poporului nostru”, a transmis preşedintele ucrainean în mesajul adresat poporului.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, aceste atacuri s-au soldat cu victime, însă dă asigurări că trupele ucrainene vor lupta în continuare.

„Din păcate, există răniţi, din păcate, există victime. Continuă bombardamentele asupra Harkovului şi a zonelor de frontieră. Dar toate acestea nu le vor da nimic ocupanţilor şi nu vor frânge rezistenţa noastră”, a adăugat acesta.

Eroii ucraineni, încurajați să lupte până când vor obține victoria

În continuare, Volodidimir Zelenski îi încurajează pe ucraineni să lupte ca și până acum sau chiar mai mult, reușind să obțină victoria în care multă lume nu mai crede. Mai mult, liderul ucrainean susține că Ucraina trebuie să sprijine lumea ca și până acum, reușind să înfrângă forța răului. Liderul ucrainean îi învață pe soldați să lupte într-atât de mult și cu la fel de multă perseverență, până când Rusia se va plictisi să lupte fără rezultate.

„Pentru ca sprijinul Ucrainei în lume să nu scadă şi pentru ca statul nostru să se îndrepte spre victorie, nu trebuie să scadă nici propria noastră activitate, activitatea absolut tuturor celor care, într-un fel sau altul, s-au ridicat pentru apărarea statului nostru. Faceţi totul, aşa cum aţi făcut şi până acum, pentru Ucraina.

Şi chiar mai mult, deoarece conducerea Rusiei se aşteaptă ca ucrainenii, europenii şi întreaga lume să se plictisească de acest război. Trebuie să facem totul pentru ca, nu noi sau prietenii şi partenerii noştri să obosim, ci inamicul nostru.

Pentru ca noi să expulzăm ocupanţii din Ucraina, în fiecare zi trebuie să facem din ce în ce mai dificil pentru Rusia să poarte un război. Aceasta este sarcina noastră militar-politică numărul unu”, mai spune preşedintele Ucrainei.

Zelenski le cere ucrainenilor să fie pașnici

Zelenski a transmis că a purtat discuții despre securitatea Ucrainei, inclusiv cu președintele Franței, cu care a ajuns la niște înțelegeri. Acesta a profitat de ocazie pentru a-I mulțumi încă o dată lui Emmanuel Macron pentru ajutorul oferit.

Cu privire la situația tensionată din jurul centralei nucleare de la Zaporojie, Zelenski a transmis că în fiecare zi apar rapoarte care indică noi bombardamente.

În cadrul aceluiași mesaj, președintele le-a cerut ucrainenilor din Crimeea și din alte regiuni să nu se apropie de armele rușilor sau de locurile în care acestea și le depozitează pentru a nu creea contexte care i-ar putea înverșuna și mai tare pe ruși să atace.

„Le cer acum tuturor oamenilor noştri din Crimeea, din alte regiuni din sudul ţării, din zonele ocupate din Donbas, din regiunea Harkov să fie foarte atenţi. Vă rugăm să nu vă apropiaţi de obiectele militare ale armatei ruse şi de toate acele locuri unde îşi depozitează muniţia şi echipamentele, unde îşi ţin cartierele generale.

Cu cât mai puţine oportunităţi au ocupanţii de a face rău şi de a ucide ucraineni, cu atât mai repede vom putea pune capăt acestui război prin eliberarea pământului nostru. Iar coada din aceste zile pentru a părăsi Crimeea pentru Rusia peste pod dovedeşte că majoritatea absolută a cetăţenilor statului terorist înţeleg deja sau cel puţin simt că Crimeea nu este un loc pentru ei”, a precizat Volodimir Zelenski.