Volodimir Zelenski, amenințarea care îi sperie cel mai tare pe cetățenii ruși. Cum se va răzbuna Ucraina pe complicii lui Putin

Volodimir Zelenski, amenințarea care îi sperie cel mai tare pe cetățenii ruși. Cum se va răzbuna Ucraina pe complicii lui Putin
Volodimir Zelenski, semnal de alarmă pentru cetățenii ruși

Războiul din Ucraina a izbucnit în urmă cu 174 de zile, iar tensiunile sunt departe de a se încheia. În timp ce pericolul nuclear atinge cote maxime, cetățenii din Rusia încep să resimtă și mai tare sancțiunile impuse de Occident țării lor. Din acest motiv, o parte dintre cetățeni au decis să se refugieze o vreme în Serbia. Iată care a fost momentul care i-a enervat la maxim pe cetățenii ruși! De asemenea, Volodimi Zelenski s-a arătat în discursul de duminică seară supărat pe complicii lui Vladimir Putin, motiv pentru care le-a solicitat să ia atitudine și să adopte un comportament demn față de țara invadată.

Rușii iau calea emigrării. Care este principalul motiv

Potrivit informațiilor declarațiilor făcute de activitistă rusă retrasă în Serbia, mii de cetățeni ruși au ales să se retragă în Serbia pentru a scăpa de sancțiunile suportate de Rusia în această perioadă. Printre cele mai aspre pedepse se regăsesc cele referitoare la decizia companiilor de a-și retrage actvitatea din Rusia, motiv pentru care, rușii au rămas fără prea multe opțiuni.

Netflix și Spotify se regăsesc printre acestea, motiv de supărare pentru mulți dintre cetățeni: „S-au mutat fiindcă în Rusia nu mai funcţionează Spotify şi Netflix”, a menționat sursa citată.

În discursul de duminică seara, liderul ucrainean i s-a adresat cetățenilor ruși care acceptă prin reducerea la tăcerea a ororilor comise de președintele Vladimir Putin în Ucraina. Acesta solicită reacții de empatie față de țara invadată, avertizându-i pe cei care sunt complici la crimele de război și la teroarea care are loc în Ucraina că vor suporta consecințele.

Cu ce îi amenință Zelenski pe complicii lui Putin

Volodimir Zelenski susține că există discuții serioase pentru a restricționa vizele acordate rușilor pentru Europa, acestea fiind la un pas de concretizare. Acesta le-a mulțumit tuturor instituțiilor și organelor de control care au făcut posibilă demascarea criminalilor.

“Lucrăm pentru noi sancţiuni pentru Rusia şi pentru stimularea cetăţenilor statului terorist să îşi simtă partea de responsabillitate pentru ce se întâmplă.

Discuţia despre restricţiile cu privire la viză în Europaa pentru deţinătorii de paşaport rusesc se extinde în fiecare zi, se alătură noi state şi noi politicieni. În cele din urmă, aar putea duce la deciziile corespunzătoare.

Le sunt recunoscător ofiţerilor noştri de la informaţii, poliţiştilor, jurnaliştilor şi tuturor celor care muncesc pentru stabilirea datelor complete despre ucigaşii ruşi. “ a transmis Zelenski.

În continuare, Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe cetățenii ruși să intervină cât mai repedeîn ajutorul Ucrainei, pentru a evita să devină complicii persoanelor care comit astfel de cruzimi.

„Trebuie să ne amintim că atunci când răul ajunge la asemenea proporţii, tăcerea oamenilor se apropie de nivelul complicităţii. Dacă ai cetăţenie rusă şi rămâi tăcut, asta înseamnă că nu lupţi, că susţii ce se întrâmplă. Şi indiferent unde eşti, în Rusia şi în străinătate , vocea ta ar trebui să susţină Ucraina, drept urmare să fie împotriva războiului”, a adăugat liderul ucrainean.