Volodimir Zelenski, alertă de urgență după ce Rusia i-a bombardat orașul natal. Ce noi sancțiuni solicită împotriva lui Vladimir Putin

Volodimir Zelenski, alertă de urgență după ce Rusia i-a bombardat orașul natal. Ce noi sancțiuni solicită împotriva lui Vladimir Putin
Volodimir Zelenski, în biroul său

Volodimir Zelenski a transmis, joi seară, un mesaj către națiune, în care a oferit ultimele detalii despre tensiunile în Ucraina, cât și sancțiunile care ar trebui introduse urgent cu scopul de a-l opri pe Vladimir Putin să se răzbune pentru înfrângerile suferite. În ultimele zile, Ucraina a obținut victorii imense pe frontul de luptă, reușind să recucerească mai multe teritorii ocupate de armata rusă. Din acest motiv, Vladimir Putin reacționează în continuare agresiv, pentru a demonstra că nu va renunța la „pedepsirea” Ucrainei. După bombardarea orașului natal al lui Volodimir Zelenski, liderul ucrainean a făcut apel din nou la ajutorul Occidentului.

Discuțiile dintre șefa Comisiei Europene și Volodimir Zelenski

Președinta Comisiei Europene a mers, miercuri, în vizită la Kiev pentru a discuta cu Volodimir Zelenski despre integrarea Ucrainei pe piața unică a UE, privind garantarea circulaţiei libere a mărfurilor, capitalurilor, serviciilor şi persoanelor, potrivit Agerpres. Vizita Ursulei von der Leyen în Ucraina este a treia de la începutul invaziei rusești, aceasta mergând inclusiv în orașul Bucea, la scurt timp după masacrul comis de armata rusă.

În discursul de joi noapte, liderul ucrainean a prezentat subiectele dezbătute cu șefa Comisiei Europene, mulțumindu-i în mod special pentru tot ajutorul acordat Ucrainei de la începutul invaziei ruse.
Zelenski a criticat dur atacurile armatei ruse din ultimele ore, prin care a urmărit distrugerea infrastructurii energetice și hidrotehnice, menționând orașul său natal, Krivoi Roig, în care oamenii lui Putin au provocat inundații masive.

I-am mulţumit doamnei Ursula pentru sprijinul acordat deja, macrofinanciar, sancţiuni, apărare. Am discutat şi despre cooperarea energetică, care este extrem de importantă pentru Ucraina şi pentru fiecare ţară din UE în ajunul acestei ierni, pe care Rusia va încerca să o folosească împotriva noastră tuturor din Europa.

Am discutat despre o nouă tactică şi deosebit de ticăloasă a teroriştilor ruşi – atacurile asupra infrastructurii energetice şi hidrotehnice. Chiar în timpul şederii preşedintelui Comisiei Europene în Ucraina, armata rusă a lansat noi atacuri cu rachete asupra Krivoi Roig, în regiunea Kirovohrad”, a transmis acesta.

Ce sancțiuni ar trebui introduse de urgență împotriva Rusiei

Volodimir Zelenski a explicat că, în privința atacurilor lansate de Rusia, nu există niciun dubiu privind scopul lor. Este vorba despre o răzbunare a unui stat terorist, care vrea să demonstreze că în ciuda pierderilor suferite, are încă putere să lupte și să dezechilibreze liniștea Ucrainei.

Din acest motiv, Zelenski susține că doar un al optulea pachet de sancțiuni aplicate Rusiei poate să-i demonstreze liderului rus că fiecare acțiune gravă a sa, va avea consecințe și mai grave.

„În ambele cazuri, pe structuri hidrotehnice. Scopul acestor lovituri este clar. Sunt atacuri asupra oamenilor, asupra normalităţii vieţii în Ucraina. Statul terorist încearcă să arate că poate compensa cu astfel de lovituri laşitatea şi incompetenţa armatei sale, pentru eşecul eforturilor sale de a evita sancţiunile şi izolarea economică.

Ca răspuns, trebuie să arătăm că va exista întotdeauna o reacţie dură la fiecare manifestare a terorii ruseşti. De aceea este nevoie de cel de-al optulea pachet de sancţiuni UE – am discutat despre asta cu doamna Ursula”, a adăugat Zelenski.

Urmăriți Playtech.ro și pe