19 dec. 2022 | 07:59

Volodimir Zelenski, acuzații grave la adresa FIFA după ce a refuzat să transmită un mesaj important înaintea finalei Campionatului Mondial din Qatar

Politică
Volodimir Zelenski, acuzații grave la adresa FIFA după ce a refuzat să transmită un mesaj important înaintea finalei Campionatului Mondial din Qatar
Zelenski, în timpul transmiterii mesajului de pace

Volodimir Zelenski a ținut, dumincă seară, un discurs în cadrul căruia a criticat decizia FIFA de a nu transmite un mesaj de pace din partea Ucrainei, care ar fi urmat să fie difuzat chiar înaintea finalei Campionatului Mondial din Qatar. Cu toate acestea, liderul ucrainean a lăudat gestul mai multor fotbaliști și persoane publice, care au distribuit mesajul său pe rețelele sociale, devenind viral.

Volodimir Zelenski, supărat pe conducerea FIFA

În cursul discursului său de duminică noapte, Volodimir Zelenski s-a adresat întregii lumi cu un discurs emoționant, menționând că FIFA a refuzat să transmită înainte de cel mai vizionat meci din lume mesajul său de pace.

Acesta a descris finala CM din Qatar ca fiind una emoționantă, demnă de o competiție puternică, în care câtigătorul a fost cel mai bun dintre două puteri.

Cu toate acestea, liderul ucrainean a făcut o paralelă între un meci extrem d eimportant din lume afotbalului și un război în care ceri care pierd suportă consecințe care îi costă viața.

„Astăzi a avut loc finala Cupei Mondiale FIFA în Qatar – o finală emoţionantă. Acesta este sensul fotbalului: toată lumea are şanse să câştige, toată lumea poate arăta că este cel mai puternic. Însă competiţia este pe terenul de joc, nu pe câmpul de luptă.

Şi cel mai rău lucru care se poate întâmpla este un cartonaş roşu, nu un buton roşu. Când oamenii sunt uniţi prin fotbal, oamenii sunt uniţi prin pace.

De aceea am pregătit pentru astăzi un discurs special din Ucraina adresat întregii lumi. Tuturor celor care preţuiesc pacea şi viaţa.

Deşi FIFA a blocat prezentarea acestui discurs la stadion înainte de meciul final din Qatar, lumea a auzit totuşi apelul nostru. Fotbalistii noştri au distribuit videoclipul… Iarmolenko şi întreaga naţională a Ucrainei, Şevcenko, Şovkovskyi, Modrić, Srna, Guardiola, Raţ şi mulţi, mulţi alţi jucători minunaţi.

Mulţumesc tuturor! Statele partenere l-au susţinut. Mii de surse mass-media din lume l-au răspândit”, a spus Volodimir Zelenski, conform News.ro.

Ascultă mesajul transmis de Zelenski, dar refuzat de FIFA:

Care este situația Ucrainei în acest moment

În cadrul aceluiași discurs, Volodimir Zelenski a vorbit și despre capacitatea Ucrainei de a se apăra antiaerian, solicitând cu acest prilej mai mult ajutor din partea Occidentului. Zelenski susține că doar ajuutați în această luptă, inamicul va realiza că nu mai are forța necesară pentru a continua, dând semne de retragere.

Cu privire la vizita pe care Putin urmează să o desfășoare în Belarus, Zelesnki a atras atenția cu privire la gradul de apărare ridicat în partea frontierei cu Rusia și Belarus, despre care a spus că reprezintă pentru moment un pericol mare.

„Apărarea aeriană este o prioritate constantă şi subliniez acest lucru încă o dată… Stimaţi parteneri! Ajutându-ne să ne protejăm pe deplin cerul, oferindu-ne sisteme de apărare aeriană mai moderne în număr suficient, puteţi priva statul terorist de principalul său instrument de teroare.

Acesta va fi unul dintre cei mai puternici paşi care vor aduce sfârşitul agresiunii mai aproape. Rusia va trebui să urmeze calea încetării agresiunii, când nu va mai putea urma calea atacurilor cu rachete.
Protecţia frontierei atât cu Rusia, cât şi cu Belarus este, de asemenea, o prioritate constantă. Ne pregătim pentru toate scenariile de apărare posibile”, a mai afirmat el.

 

Parteneri
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Obicei mai puțin cunoscut de români. Ce se face în a doua zi de Paște
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Capital.ro
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust. UE a dat directiva
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Anunțul AȘTEPTAT de TOȚI pensionarii! VIN TALOANELE MĂRITE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro