Vladimir Putin, umilit la cel mai înalt nivel de Joe Biden. Ce a putut spune președintele american despre liderul rus după masacrul de la Bucea

Vladimir Putin, umilit la cel mai înalt nivel de Joe Biden. Ce a putut spune președintele american despre liderul rus după masacrul de la Bucea
Vladimir Putin și Joe Biden

Joe Biden nu mai are nicio reținere în a-i adresa cele mai dure cuvinte lui Vladimir Putin după masacrul care s-a petrecut în orășelul Bucea, de la periferia Kievului. În urma atacurilor rusești, peste 400 de cadavre ale civililor au fost găsite pe străzile orașului, o mare parte dintre victime trăindu-și ultimele clipe în chinuri teribile.

Joe Biden nu are milă în fața lui Vladimir Putin

Joe Biden a reacționat extrem de agresiv la adresa omolugului rus, subliniind în fața unei lumi întregi că Vladimir Putin este o „brută”, iar ceea ce s-a întâmplat în Bucea este revoltător. Președintele american le reamintește cetățenilor despre momentul în care l-a numit pe liderul Krmelinului „criminal de război”, moment în care mai mulți oficiali europeni au privit cu scepticism acuzațiile fără dovezi venite din partea SUA.

În cadrul aceleiași declarații, Joe Biden a încurajat Occidentul cu privire la adunarea cât mai multor probe cu ajutorul cărora să poată dovedi că Vladimir Putin este cu adevărat un criminal de război, fiind pedepsit în consecința atrocităților comise. De asemenea, liderul american și-a exprimat dorința de susținere a Ucrainei cu arme pentru a ieși învingătoare din acest război sângeros.

„S-ar putea să vă amintiți că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Ei bine, adevărul este că ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha.

Acest lucru arată că este un criminal de război. Dar trebuie să adunăm informațiile. Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta și trebuie să obținem toate detaliile, astfel încât acesta să poată fi un proces real – să avem un proces pentru crime de război.

Tipul ăsta e o brută și ceea ce s-a întâmplă în Bucha este scandalos și toată lumea a văzut”, a transmis Biden reporterilor, la aterizarea la Washington, DC.

Rusia, acuzată de comiterea unui „genocid”

În urma masacrului de la Bucea, Volodimir Zelenski a acuzat, duminică, Moscova de comiterea unui „genocid”, după ce strpzile din Bucea s-au umplut de cadavre. De asemenea, mai mulți membri ai unei familii au fost găsiți aruncați într-un șanț, după ce au fost supuși unor orori inimaginabile.

În urma acuzațiilor venite din partea liderului ucrainean, Rusia a negat acuzaţiile prin intermediul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. De asemenea, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a susținut această ipoteză conform căreia imaginile publicate de Ucraina sunt truncate, fiind vorba despre o „înscenare” făcută de Kiev.

Joe Biden a fost întrebat dacă sutele de crime din Bucea sunt dovada comiterii unui genocid, acesta răspunzând că sunt „crime de război”.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe