Vladimir Putin, reacție neașteptată după ultimele sancțiuni: ‘Imperiul minciunilor’

Vladimir Putin, reacție neașteptată după ultimele sancțiuni: 'Imperiul minciunilor'
Noua reacție a lui Vladimir Putin după sacțiunile primite

Vladimir Putin vine cu o reacție neașteptată după seria de sancțiuni primită din partea Uniunii Europene. Ce spune președintele rus despre Occident și cum a decurs întâlnirea sa recentă cu președintele Băncii Rusiei și Guvernul Rusiei? Șeful statului a menționat că i-a invitat „pentru a vorbi despre probleme legate de economie și finanțe”. Ce s-a mai discutat și cum continuță să își mintă militarii?

Cum descrie Vladimir Putin Occidentul?

Președintele rus a propus să discute despre sacțiunile pe care ,imperiul minciunii‘ occidental încearcă să le pună în aplicare în contextul actual. La începutul întâlnirii cu președintele Băncii Rusiei și Guvernul Rusiei, el s-a adresat participanților și a menționat că i-a invitat „pentru a vorbi despre probleme legate de economie și finanțe”.

„Prim-ministrul Federației Ruse Mihail Vladimirovici Mișhustin și cu mine am discutat anterior acest subiect, ținând cont, desigur, de acele sancțiuni care sunt acum lansate de așa-numita comunitate occidentală – așa cum am numit-o în discursul meu, aceasta este un „imperiu al minciunilor”, încearcă să îl implementeze în relație cu țara noastră”, a spus Putin, informează TASS.

La întâlnire au mai participat și Mișhustin, prim-viceprim-ministrul Andrei Belousov, prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale Serghei Kiriyenko, viceprim-ministrul Alexander Novak, consilierul prezidențial Maxim Oreșkin, ministrul de finanțe Anton Siluanov, președintele Băncii Centrale Elvira Nabiullina și șeful Sberbank, german Gref.

Amintim că Rusia a fost aspru sancționată de Occident, după ce a invadat Ucraina. Chiar în aceste momente au loc negocieri de pace, timp în care atacurile militare violente ale Rusiei continuă.

„Ați dovedit în mod repetat în practică că sunteți gata să acționați”

Putin le spune rușinlor că războiul este, de fapt, o asistență militară a regiunilor din Donbas, cu toate că Ucraina a fost invadată. Președintele rus a salutat în cursul zilei de duminică ,,eroismul” forțelor ruse din Ucraina.

„Ați dovedit în mod repetat în practică că sunteți gata să acționați cât mai eficient, clar și competent în orice condiții dificile, să rezolvați cele mai dificile și responsabile sarcini și să vă îndepliniți întotdeauna cu onoare datoria militară de a vă proteja țara natală și cetățenii noștri, pentru a asigura interesele naționale ale Rusiei”, a mai declarat Putin într-un scurt discurs televizat de felicitare a soldaților de Ziua Forțelor Speciale care a marcat primele sale declarații publice de vineri

Declarația a reprezentat cel mai recent exemplu al Kremlinului de a ascunde adevărata amploare a războiului din Ucraina de publicul rus. Vladimir Purtin a continuat să adreseze mulțumiri speciale „celor care în aceste zile își îndeplinesc eroic datoria militară în cadrul unei operațiuni speciale de asistență republicilor populare din Donbass”.