25 ian. 2023 | 11:29

Vladimir Putin, o nouă dovadă că face teroare în Ucraina. Rusia a atacat cu bombe termobarice o regiune eliberată de Kiev. Ce efecte produce

News
Vladimir Putin, o nouă dovadă că face teroare în Ucraina. Rusia a atacat cu bombe termobarice o regiune eliberată de Kiev. Ce efecte produce
Imagini publicate pe rețea socială de către Rusia

Armata rusă nu mai are limite în război astfel că, în urmă cu puțin timp, au fost publicate pe rețelele sociale imagini video care descriu acțiunile teroriste ale Rusiei în Ucraina. Astfel, regiunea Lugansk a fost bombardată cu arme termobarice, un tip de armament extrem de controversat din cauza efectelor dezastruase pe care le produce.

Vladimir Putin trece la ultimul nivel de atac înainte de armele nucleare

Rusia a făcut publice pe rețelele sociale imagini cu bombardamente din regiunea Lugansk, acolo unde într-un oraș eliberat de curând de Kiev au fost folosite bombe termobarice împotriva armatei ucrainene.
Arma termobarică este cunoscută și sub numele de „bombă cu vid”, fiind renumită pentru efectele catastrofale care le produce, fiind cea mai puternică armă convențională (care nu este nucleară). Mai mult, armata lui Vladimir Putin este cunoscută drept posesoare a unor lansatoare speciale pentru acest tip de rachete termobarice TOS-1, poreclite „Buratino”.

Așa se face că armata lui Vladimir Putin a atacat cu bombe termobarice pozițiile ucrainene de lângă un sat din apropiere de Svatove, în regiunea Lugansk, zonă eliberată zilele trecute de către armata Kievului.

Armele termobarice sunt considerate de către Moscova „aruncătoare grele de flăcări”, acestea putând lansa rachete termobarice pe o distanță de până la 9 kilometri.

Pe lângă efectele catarstrofale produse pe direcția undei de șoc, bombele termobarice generează răni grave, de cele mai multe ori fatale pentru oameni, astfel că provoacă rupturi ale organelor interne și asfixiere în cazul tuturor vietăților care se află în raza de acțiune a exploziei.

Mai mulți oficiali stărini, printre care și cei din SUA au acuzat Rusia pentru folosirea acestor bombe, inclusiv asupra civililor, încă de la începutul invaziei în Ucraina, însă oficialii de la Moscova au negat aceste acuzații.

Din ce este formată o bombă termobarică

Potrivit presei internaționale, o bombă cu vid, numită și bombă cu aerosoli sau exploziv de aer combustibil conține un container cu gaz și două încărcături distincte.

În momentul în care este lansat și ajunge în zona țintei, primul detonator eliberează gazul din container, care ulterior se extinde și pătrunde în adăposturile sau încăperi care nu sunt complet etanșate. Acesta poate fi lansat ca o rachetă sau aruncat ca o bombă din aeronave.

A doua încărcătură „aprinde” apoi respectivul gaz, provocând o explozie uriașă similară cu o uriașă minge de foc și o undă de șoc în urma căreia oxigenul din aerul înconjurător este „aspirat”.

Armele termobarice a fost folosite încă din Al Doilea Război Mondial, fiind lansate inițial de armata germană. Acestea reprezintă cele mai periculoase arme deținute de armata rusă.

 

Vezi imagini cu lansarea bombelor termobarice de către armata rusă în Ucraina:

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro