Vladimir Putin, mesaj de ultimă oră pentru România. Ce ne-a transmis președintele rus

Vladimir Putin, mesaj de ultimă oră pentru România. Ce ne-a transmis președintele rus
Vladimir Putin, mesaj de ultimă oră pentru România. Ce a transmis președintele rus?

Vladimir Putin vine cu un mesaj de ultimă oră pentru România! Ce a transmis președintele rus autorităților și românilor? Ce relații susține șeful de stat că dorește și care sunt detaliile oferite public?

Vladimir Putin, mesaj pentru România. Ce mesaj a transmis acesta?

Președintele rus a transmis recent că Moscova este deschisă unui dialog cu România în vederea unor „relații reciproc avantajoase”, susținând că vede un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre. Liderul de la Kremlin a adus un mesaj și pentru Republica Moldova.

„Ne bazăm pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase cu România. Suntem gata să conlucrăm la intensificarea legăturilor noastre politice, economice și umanitare. Există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre”, a declarat în cursul zilei de marți șeful statului, conform unui comunicat, citat de digi24.ro.

Declarațiile au avut loc cu ocazia primirii a 23 de ambasadori nou primiți la Moscova, printre care și cei ai României și Republicii Moldova care și-au prezentat scrisorile de acreditare. Cristian Istrate este noul ambasador al României la Moscova, iar Chișinăul îl are drept reprezentat pe Vladimir Golovatiuc.

”Vom continua să promovăm căutarea unei soluții corecte”

„Relațiile cu Republica Moldova se bazează pe o prietenie tradițională și pe împărtășirea unor valori spirituală comune de către națiunile noastre. Anul acesta vom marca 20 de ani de la Tratatul bilateral de Prietenie și Cooperare.

Vom continua să promovăm căutarea unei soluții corecte pentru Transnistria și a unui acord care să-i acorde un statut special, cu garanții solide, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a declarat președintele rus.

Relațiile dintre România și Rusia au fost marcate nu cu mult timp înainte de un scandal diplomatic. Rusia a decis în urmă cu o săptămână expulzarea adjunctului militar al Ambasadei României la Moscova ca răspuns la decizia autorităților de la București de a-l declara persona non-grata pe Alexey Grishaev. Cel din urmă a avut funcția de adjunct al atașatului militar al Ambasadei Rusiei la București, acuzat de activități de spionaj.

  • Rusia donează mii de arme guvernului Republicii Cetrafricane: detalii oficiale

„Este vorba de arme de asalt, mitraliere, puşti cu lunetă, pistoale, aruncătoare de grenade, grenade şi muniţii”, a declarat ambasadorul rus Vladimir Titorenko. Moscova a mai donat în trecut arme de infanterie în anul 2019, dar și alte 10 transportoare de trupe BRDM-2 oferite drept „cadou”. Mercenarii Wagner instruiesc forțele guvernamentale centrafricane în baza unui acord bilateral semnat între cele două țări.