03 mai 2022 | 11:28

Vladimir Putin, dat de gol de Viktor Orban. Ce ar urma să facă în Ucraina, peste 6 zile

News
Vladimir Putin, dat de gol de Viktor Orban. Ce ar urma să facă în Ucraina, peste 6 zile
Viktor Orban l-a dat de gol pe Vladimir Putin

Viktor Orban l-a dat de gol pe Vladimir Putin. Chiar Papa Francisc a recunoscut faptul că premierul ungar i-a făcut o serie de dezvăluri inedite despre războiul din Ucraina. Ce se va întâmpla chiar de ,,Ziua Victoriei” în Rusia? „Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan. Nu există suficientă voință pentru pace”, a subliniat episcopul Romei. Ce urmează să facă în Ucraina?

Viktor Orban l-a dat de gol pe Vladimir Putin: ce se va întâmpla pe 9 mai?

Papa Francisc a declarat că premierul ungar i-a spus că președintele rus intenționează să pună capăt invaziei din Ucraina pe data de 9 mai. Viktor Orban și episcopul Romei au purtat câteva discuții când s-au întâlnit la finele lunii aprilie.

Data de 9 mai reprezintă multe pentru Rusia, atunci sărbătorindu-se ,,Ziua Victoriei”. Episcopul a făcut aceste comentarii pentru ziarul italian „Corriere della Sera” într-un interviu publicat marți.

„Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a declarat Papa Francisc. „Acest lucru ar explica și viteza escaladării din aceste zile.

Pentru că acum nu este vorba doar de Donbas, ci și de Crimeea, de Odesa, de a lua Ucrainei portul de la Marea Neagră, de tot.”

„Nu există suficientă voință pentru pace”, a spus Papa. „Sunt pesimist, dar trebuie să facem toate gesturile posibile pentru a opri războiul”.

,,Nu am primit încă un răspuns și insistăm în continuare”

Papa Francisc a repetat declarațiile anterioare potrivit cărora este pregătit să călătorească la Moscova pentru o întâlnire cu liderul de la Kremlin.

Acesta a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda. De asemenea, episcopul a a declarat că a cerut întâlnirea cu președintele rus pentru a încerca să oprească invazia Ucrainei, dar nu a primit niciun război.

„Nu am primit încă un răspuns și insistăm în continuare, chiar dacă mă tem că Putin nu poate și nu dorește să aibă această întâlnire chiar acum. Dar atâta brutalitate, cum să nu o oprești? Acum 25 de ani am trăit același lucru cu Rwanda”, a spus Papa Francisc.

,,Voi face tot ce pot”

Mai mult decât atât, cel din urmă a făcut o vizită la ambasada rusă la scurt timp după ce armata a invadat Ucraina. La aproximativ trei săptămâni de la începerea conflictului i-a cerut unui diplomat să îi trimită un mesaj lui Putin.

El a spus că mesajul a fost că este dispus să meargă la Moscova: „cu siguranţă, era necesar ca liderul de la Kremlin să permită o deschidere. Nu am primit încă un răspuns şi insistăm în continuare”.

„Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Voi face tot ce pot. Dacă Putin a deschis ușa”, a spus el.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
„O suspectam pe soția mea de infidelitate, dar ce am aflat a fost mult mai rău”. Un bărbat a fost în stare de șoc când a descoperit adevărul
Click.ro
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record. Cine era John Jacob Astor
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Zodii cu mare noroc de Florii. Vor trăi bucurii explozive
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Informația momentului despre ION ILIESCU. Anunțul făcut chiar de avocatul său
Capital.ro
Cozonac dietetic de Paşte, fără zahăr. Are mai puţine calorii decât cozonacul tradiţional, dar este la fel de gustos şi pufos
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e bine să dai pomană în ziua de Florii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro