Vladimir Putin nu a fost invitat la ceremonia de învestire a noului președinte al Ucrainei

Vladimir Putin nu a fost invitat la ceremonia de învestire a noului președinte al Ucrainei
Vladimir Putin, absent la ceremonia de învestire a președintelui Ucrainei

Ceremonia de învestire a noului președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea loc pe data de 20 mai 2019. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, nu a fost invitat la ceremonie, potrivit declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Popularitatea de care s-a bucurat Volodimir Zelenski ca actor de comedie într-un serial în care îi lichida pe politicienii corupți a făcut ca acesta să fie ales în funcția de președinte al Ucrainei, spre surprinderea unei lumi întregi. Campania lui electorală a fost concentrată mai ales pe rețelele de socializare și a vizat tinerii pro-ruși.

Volodimir Zelenski le-a atras simpatia pentru că nu a avut nicio legătură cu Maidanul și pentru că l-a criticat în repetate rânduri pe Petro Poroșenko, care a avut un mesaj anti-Rusia.

Vladimir Putin, absent la ceremonia de învestire a președintelui Ucrainei

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, nu a fost invitat la ceremonia de învestire în funcția de președinte al Ucrainei, care a fost programată pentru data de 20 mai. Ar putea avea legătură cu faptul că Putin nu l-a felicitat pe Volodimir Zelenski după ce a fost ales președinte.

„Momentan, nu sunt la curent cu planuri de contact, telefonic sau în persoană, şi nu a existat nicio invitaţie pentru ceremonia de învestire. În multe ţări, ceremonia de învestire nu include vizite ale liderilor străin”, a declarat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Noul președinte al Ucrainei ar putea avea șansa să dizolve Parlamentul și să convoace alegeri anticipate, având în vedere că se bucură de popularitate. Problema este că actorul nu are în spate o carieră politică, iar patronul de la televiziunea la care a lucrat este un controversat oligarh asupra căruia planează suspiciuni de corupție.