Vladimir Putin a decis! Câți bani vor primi familiile soldaților ruși uciși în război. Recompensa este uriașă

Vladimir Putin a decis! Câți bani vor primi familiile soldaților ruși uciși în război. Recompensa este uriașă
Un copil își plânge tatăl mort în război Sursă foto ilustrativă: Petros Giannakouris

Încă de la începutul invadării Ucrainei, trupele rusești au suferit pierderi mari în rândul soldaților, deși Vladimir Putin a încercat să ascundă aceste înfrângeri. Odată cu trecerea timpului au fost mediatizate din ce în ce mai mult decesele numeroase în rândul ofițerilor de rang mediu și inferior, dar și cele ale ofițerilor de rang înalt. În cursul zilei de ieri, liderul rus a semnat decretul care prevede compensațiile pe care rudele militarilor ruși uciși în război le vor primi.

Vladimir Putin, darnic cu famiiile aflate în suferință în urma pierderii celor dragi

Războiul desfășurat în Ucraina reprezintă cel mai sângeros conflict militar de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, iar pierderile umane și materiale sunt uriașe. În cursul zilei de ieri, liderul rus a semnat un decret prin care familiile militarilor uciși, care făceau parte din Garda Națională, vor fi recompensate cu o sumă consistentă de bani. Scopul acestei compensații este acela de a despăgubi familiile care au suferit pierderea celor dragi în timpul operațiunilor militare din Ucraina sau Siria.

”În cazul deceslui militarilor care servesc în Garda Naţională (şi) care au luat parte la operaţiunea specială (din Ucraina) sau care au îndeplinit msiuni speciale în Siria, membrii familiilor lor vor primi o indemnizaţie de cinci milioane de ruble”, se arată în acest decret publicat în Jurnalul Oficial rus, potrivit News.

Suma reprezintă echivalentul a 75.000 de euro și se va oferi exclusiv familiilor militarilor care au făcut parte din Garda Națională. Președintele rus a semnat un descret similar și în luna aprilie, acela oferind ajutor financiar pentru familiile grănicerilor aflaţi în post la frontiera cu Ucraina şi a ”voluntarilor” ucişi în timpul invaziei rusești.

La acel moment, liderul rus a acuzat trupele ucrainene că au ucis „mii de cetățeni străini”, folosindu-i drept scuturi umane, neoferind nicio dovadă pertinentă pentru acuzațiile făcute. Acesta a mai adăugat la acea vreme că „rușii și ucrainenii sunt un singur popor”, dând asigurări că va „distruge această «anti-Rusie» creată de Occident”.

Deși nu se cunoaște numărul exact al militarilor ruși morți la datorie, la sfârşitul lui martie, Ministerul rus al Apărării anunţa că 1.351 de militari au fost ucişi pe teritoriul Ucrainei.  În ciuda declarațiilor oficiale, experţi şi oficiali occidentali au dat asigurări cu privire la un număr al pierderilor umane mult mai mare.

Vladimir Putin, primele declarații despre economia înfloritoare a Rusiei

În ciuda numeroaselor sancțiuni impuse Rusiei, Vladimir Putin a dat asigurări cu privire la consolidarea suveranității economice în acești ani. Mesajul liderului de la Kremlin a fost anunțat cu ocazia celui de-al XXV-lea Forum Economic Internațional de la Sankt Petersburg. Astfel, Vladimir Putin le-a transmis tuturor invitaților și participanților prin intermediul unei telegrame planurile economice ale Rusiei, subliniind că țara este mai pregătită ca niciodată să înflorească, inclusiv din punct de vedere economic.

„Sunt convins că pentru Rusia anii aceştia vor reprezenta o perioadă de consolidare a suveranității economice, care prevede dezvoltarea accelerată a propriei infrastructuri și baze tehnologice, o creștere calitativă a nivelului de pregătire a specialiștilor, precum și formarea unui sistem financiar independent și eficient”, a spus Vladimir Putin.

În continuare, Vladimir Putin a vorbit despre cooperarea internațională, subliniind că „economia rusă se va baza din ce în ce mai mult pe inițiativa privată și, bineînțeles, își va menține cursul spre deschidere și cooperare internațională largă”.