Vlad Voiculescu, reacție răvășitoare după ce Piedone, condamnat în dosarul Colectiv, a câștigat la Sectorul 5

Vlad Voiculescu, reacție răvășitoare după ce Piedone, condamnat în dosarul Colectiv, a câștigat la Sectorul 5

Ieri, 27 septembrie, cetățenii români au ieșit la urne pentru a-și alege primarii. În Sectorul 5 al Capitalei au fost șase candidați care au concurat pentru această funcție. Rezultatele exit-poll-urilor l-au dat câștigător pe Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Reacția furibundă a contracandidatului său, Vlad Voiculescu, susținut de alianța USR-PLUS, în continuare.

Vlad Voiculescu, prima reacție după marea înfrângere

Situație rușinoasă pentru locuitorii Sectorului 5, unde Piedone a câștigat un nou mandat de primar, cu toate că este condamnat, în cazul Colectiv, la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Pare-se că acesta nu va părăsi prea curând fotoliul de edil, mai ales că, până la momentul alegerilor, a deținut funcția de primar al Sectorului 4.

Astfel, după numărătoarea a 94% din voturi, Cristian Popescu Piedone este câştigător al Primăriei Sector 5. În cursa ce s-a desfășurat ieri, el a fost susținut de partidul lui Dan Voiculescu, PP-USL.

Concret, după numărarea a 89.103 voturi, reprezentând 94% din total, în condiţiile unei prezenţe la vot de 94.799 votanţi, reprezentând 38.35%, fostul primar al Sectorului 4 are cel mai bun scor, respectiv 27,25%.

Contracandidatul său, susținut de alianța USR-PLUS și PNL și-a recunoscut înfrângerea și a declarat următoarele:

„E dincolo de trist pentru mine e dincolo de puterea mea de înţelegere. Eu, unul, sunt foarte dezamăgit, Sectorul 5 avea nevoie de o schimbare, se pare că oamenii au ceea ce au ales. E un sector din care s-a furat cel mai cu spor“. – Vlad Voiculescu.

Acesta a deținut funcția de ministru al Sănătăţii în guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, instalat în urma revoltei populare provocate de tragedia de la Colectiv.

La rândul său, reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu a catalogat rezultatul obținut de Piedone ca fiind „greu suportabil“.

„E greu suportabil acest lucru, când am văzut rezultatul am avut o tresărire. Cristian Popescu Piedone şi-a luat cuvântul frige în sloganul de campanie. Iată că a avut acest tupeu încremenitor şi a ţinut“, a susținut CPT.

Sloganul revoltător sub care a candidat Piedone

Victoria lui Piedone a fost obținută sub un slogan de-a dreptul revoltător, și anume: „Ai grijă să nu te frigi la vot“, toate acestea în contextul în care a fost condamnat la 8 ani şi jumătate în dosarul Colectiv, sentinţă pe care a atacat-o cu recurs.

Piedone, condamnat la închisoare în dosarul Colectiv, a câștigat Primăria Sector 5
Piedone, condamnat la închisoare în dosarul Colectiv, a câștigat Primăria Sector 5

„Judecata poporului a decis! Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins! Noi am învins! Împreună! În timp ce restul candidaţilor au avut în spate partide care au investit sume uriaşe în campaniile electorale, eu v-am avut pe voi, locuitorii Sectorului 5! Cel mai important aliat! Singurul aliat care contează! Pentru voi m-am înscris în această cursă, pentru copiii voştri şi pentru sectorul acesta care merită să iasă la lumină! Copiii din Sectorul 5 merită să crească frumos şi în siguranţă! Seniorii din Sectorul 5 merită să trăiască decent după o viaţă de muncă! Voi toţi meritaţi să fiţi trataţi cu respect“, a scris Piedone pe Facebook, după ce a câștigat Primăria Sector 5.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI