Vlad Voiculescu, reacție dură după ce un bătrân a fost ignorat de medici la Spitalul Corabia. Ce tragedie s-a produs

Vlad Voiculescu, reacție dură după ce un bătrân a fost ignorat de medici la Spitalul Corabia. Ce tragedie s-a produs
Internauții reacționează dur la drama bătrânului de la Corabia

Îmagini cu un bătrân căzut pe holurile unui spital din Corabia au făcut înconjurul rețelelor de socializare. Postările unei femei pe Facebook au stârnit reacții dure din partea internauților, dar și a actualului ministru, Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătății a dispus controale imediat, trimițând la fața locului Corpul de Control al Ministrului.

Internauții reacționează dur la drama bătrânului de la Corabia

Pe data de 8 ianuarie, pe rețelele de socializare erau postate câteva clipuri cu un bătrân căzut pe holurile unui spital din orașul Corabia. Femeia l-a întrebat pe bătrân de ce stă pe jos și de cât timp este în starea respectivă.

Cu chiu cu vai, omul a răspuns că se afla în starea respectivă de aproximativ trei ore. În tot acest timp nu a venit nicio asistentă, sau medic să verifice starea de sănătate a bătrânului.

Reacțiile celor care au putut vedea filmulețele pe Facebook, sunt dure la adresa personalului medical din cadrul spitalului din Corabia. Clipurile cu bătrânul căzut pe jos, și cu accident vascular, au fost distribuite de aproape 1 milion de oameni pe Facebook.

”Încep această postare,cu un gust amar ce pleacă din inimă spre gură, după o vizită de o oră în „Spitalul”Orășenesc Corabia. Am mers la baie sa îmi spăl. Suficient cât să îl văd pe el ……

Un bătrânel, căzut pe jos , singur în sala de așteptare. Imaginile or să spună mai mult despre el.”, a scris pe Facebook femeia care l-a găsit  pe bătrân. (vezi galeria)

Vlad Voiculescu trimite Corpul de Control al Ministrului la Corabia

Imaginile au scandalizat o țară întreagă, fiind preluate de mai toate canalele de știri, și au ajuns și la Ministrul Sănătății.

Cum era de așteptat Vlad Voiculescu a reacționat atât pe rețelele de socializare, cât și în calitatea sa de Ministru al Sănătății.

Acesta a anunțat că a trimis Corpul de Control al Ministrului la spitalul din orașul Corabia, cu un scop clar, acela de a controla situația creată.

”Am văzut și eu imaginile de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate.

Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineață la orele 02.00 și a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Au fost decise următoarele măsuri:
1. Amendă comtravențională medicului de gardă în valoare de 6000 lei în conformitate cu HG 857/2011, art. 26 litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”;
2. Amendă contravențională asistentei medicale în valoare de 3000 lei în conformitate cu art. 32, litera k “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”;
3. Avertisment pentru unitatea sanitară;
4. S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare și luarea măsurilor care se impun
5. S-a dispus refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul.”, anunța astăzi Vlad Voiculescu pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI