Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătăţii. Cine îi poate lua locul în curând, de fapt VIDEO

Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătăţii. Cine îi poate lua locul în curând, de fapt VIDEO
Ar putea cădea Guvernul după decizia de demitere a lui Voiculescu

Astăzi este ziua deciziilor dure în Guvernul condus de Florin Cîțu. După multe controverse, scandaluri și declarații, se pare că Vlad Voiculescu va fi demis. Surse din interiorul guvernului spun că decizia va fi anunțată în cursul zilei de astăzi.

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan pleacă de la Sănătate

Presiunea din ultima vreme și nenumăratele scandaluri au ajuns la un moment dramatic în coaliția de guvernare. Personajele principale sunt Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan. Conform unor surse guvernamentale astăzi Florin Cîțu ar lua decizia de a-i demite pe cei doi, conform Mediafax.

Aceleași surse spun că atribuțiile lui Vlad Voiculescu ar putea fi preluate de Dan Barna. Decizia de demitere vine ca urmare a scandalurilor din ultima vreme. Dar și după depunerea mai multor moțiuni simple în Parlamentul României.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu.

Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a anunşat premierul.

În aceeași situație, conform acelorași surse, se află și Andreea Moldovan, Secretarul de Stat din același minister. Gestionarea proastă a situațiilor de la ”Matei Balș”, ”Victor Babeș” și recentul ordin semnat de Moldovan de carantinare, au devenit piatra de moară a celor doi. Aceleași surse spun că USR se gândesc serios la ieșirea din coaliția de guvernare. Speculațiile vin după decizia de demitere a lui Voiculescu.

Ar putea cădea Guvernul după decizia de demitere a lui Voiculescu

În afara jocurilor politice din ultima vreme, presiunea acestei zile ar putea fi definitorie pentru guvernul actual. USR discută la această oră de o posibilă ieșire de la guvernare. Surse spun că înțelegerea dintre USR și PNL era ca Andreea Moldovan să rămână în Minister și să plece doar Vlad Voiculescu.

Se pare că decizia de a-i demite pe amândoi a generat situația acestui moment. Dacă USR decide să iasă de la guvernare PNL ar putea pierde majoritatea. Asta ar putea duce la demiterea guvernului. USR declară că orice variantă este pusă în discuție.

O parte a liderilor USR vor să iasă de la guvernare. Alții declară că așteaptă finalul discuțiilor din biroul permanent al USR. Demiterea celor doi este un pas important în economia actualei guvernări. Finalul zilei ar putea să aducă multe modificări în actuala administrație.

Deocamdată nu a fost emis niciun comunicat oficial pe această temă. Se așteaptă anunțarea deciziei oficial de către premier. Dar și din partea USR, după discuțiile din această dimineață.