Vlad Voiculescu, mesaj despre carantinarea Capitalei. Ce a transmis ministrul

Vlad Voiculescu, mesaj despre carantinarea Capitalei. Ce a transmis ministrul
Motivația Secretarului de Stat după semnarea deciziei

În cursul zilei de ieri Secretarul de Stat Andreea Moldovan anunța semnarea unui document. Documentul impunea carantinarea Capitalei. Motivația, noua grilă de calcul a incidenței ratei de infectare, impunea această decizie. Conform informațiilor apărute ulterior în spațiul public Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, nu știa nimic despre acest ordin.

Vlad Voiculescu despre carantinarea Capitalei

Ziua de ieri a fost una a deciziilor contradictorii și a comunicatelor de presă. Andreea Moldovan semna ieri un document prin care se propune carantinarea Capitalei. Noua grilă de calcul a incidenței, spunea Secretarul de Stat, impune această măsură.

Ceea ce a părut și mai bizar a fost că Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu știa nimic despre acest document. Aceste informații apăreau ulterior semnării documentului. Într-o postare pe Faebook același Vlad Voiculescu vorbea despre carantinarea Capitalei anunțând că nu se va produce acest lucru de Paște.

”Bucureștiul NU se carantineaza de Paști. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități. Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat. Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă.”, scria Vlad Voiculescu în urmă cu șase ore pe Facebook.

Motivația Secretarului de Stat după semnarea deciziei

Decizia de ieri, de carantinare a Capitalei, a generat polemici în spațiul public. Nimic din situația de moment din București nu anunța o astfel de decizie venită din partea Ministerului Sănătății. Invitată la Digi 24, Andreea Molodvan a fost întrebată de ce s-a luat această decizie și pe ce bază.

Acest ordin intră în atribuțiile mele și era normal ca eu să-l semnez. Nu pică din cer. E un ordin pentru care am început discuțiile în urmă cu o lună. Am avut discuții cu reprezentanți ai INSP și DSU. Au fost două zile de discuții. Atunci chiar s-a comentat în presă pe marginea acestor criterii de carantinare.

Am agreat o formă finală pe care am supus-o ulterior discuției în Comitetul Tehnico-Științific. A fost o singură remarcă privind raportarea la 50.000 de oameni sau 100.000 de oameni ca reper. Toți membrii participanți au avut ocazia să-și exprime punctul de vedere și s-a votat această formă finală.”, a spus Andreea Moldovan la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI