Papa la București: cum devii voluntar la vizita Papei Francisc

Papa la București: cum devii voluntar la vizita Papei Francisc

Papa Francisc vine în România pe 31 mai 2019. Dacă vrei să ajuți pelerinii care vor participa la Sfânta Liturghie care va fi ținută la Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din București, te poți înscrie pentru a deveni voluntar la vizita Suveranului Pontif.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București (ARCB) anunță că cei care doresc să devină voluntarii Papei Francisc o pot face completând un formular. Aceștia vor beneficia de facilitățile zonelor special amenajate. Înscrierile se fac AICI până în data de 30 aprilie.

„Cu ocazia extraordinară a vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România şi a celebrării Sfintei Liturghii pe care o va prezida Sancitatea Sa în Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, în data de 31 mai 2019, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ BUCUREŞTI (…) organizează un pelerinaj pentru credincioşii catolici din capitală, din țară și din diaspora, dar şi pentru oamenii de bunăvoință care doresc să se unească în rugăciune şi îşi manifestă interesul de a participa la eveniment”, anunță ARCB.

Ce beneficii și obligații ai dacă devii voluntar la vizita Papei Francisc la București

Cei care devin voluntarii Papei Francisc vor putea participa la Sfânta Liturghie, în limita locurilor disponibile și vor avea acces în zonele special amenajate cu echipamente audio/video din jurul Catedralei Sf. Iosif.

„Zonele special amenajate vor fi demarcate prin puncte de acces gestionate în colaborare cu forţele de ordine care vor solicita participanţilor un control de securitate în vederea accesului, la momentul sosirii acestora în perimetrele respective”, precizează ARCB.

Dacă te-ai hotărât să completezi formularul de înscriere, trebuie să știi că după ce ai introdus toate datele solicitate vei primi un bilet de acces personalizat cu cod de bare, pe care vor fi specificate toate detaliile despre zona în care vei fi repartizat.

Programul de voluntariat se adresează celor cu vârste cuprinse între 16 și 60 de ani care fac parte din Parohiile, Organizaţiile şi Asociațiile de laici ale Arhidiecezei Romano-Catolice de București și ale Episcopiei Greco-Catolice Sfântul Vasile cel Mare de București. Din momentul în care cerererile de înscriere sunt aprobate, disponibilitatea de participare la activitățile de voluntariat din perioada 31 mai – 1 iunie devine obligatorie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI