Vizita lui Nicolae Ceaușescu în Anglia. Regina Elisabeta, sfătuită să își ascundă bunurile de valoare

Vizita lui Nicolae Ceaușescu în Anglia. Regina Elisabeta, sfătuită să își ascundă bunurile de valoare
Regina Elisabeta a II-a a fost sfătuită să își ascundă bunurile de valoare când Nicolae Ceaușescu a vizitat Marea Britanie

Nicolea Ceaușescu a vizitat Marea Britanie în anul 1978, alături de soția sa, reușind să obțină acorduri economice importante pentru țara noastră. Cuplul dictatorial a fost primit cu mare fast de Regina Angliei, după cum prevedea protocolul, însă monarhul a evitat să discute cu Nicolae și Elena în afara ședințelor de lucru. În plus, Regina Elisabeta a II-a a fost sfătuită să își ascundă bunurile de valoare.

Regina Elisabeta a II-a a fost sfătuită să își ascundă bunurile de valoare când Nicolae Ceaușescu a vizitat Marea Britanie

Cu ocazia vizitei lui Nicolae Ceaușescu în Marea Britanie, s-au semnat mai multe acorduri de cooperare economică. Regina Elisabeta a II-a l-a primit cu mare fast pe fostul dictator și l-a plimbat prin Londra cu caleașca regală, dar unele gesturi pe care le-a făcut au dat de înțeles că Nicolae și Elena nu i-au fost deloc pe plac.

Înainte de vizita cuplului dictatorial, Casa Regală Britanică a fost sfătuită  de către președintele Franței, Valery Giscard, să ascundă bunurile de valoare din apartamentele Palatului Buckingham, unde Nicolae și Elena Ceaușescu aveau să fie găzduiți. Asta pentru că oamenii din anturajul lor au devastat apartamentele din Paris în timpul vizitei din Franța, care avusese loc cu doar câteva luni înainte. Oamenii din delegația lui Ceaușescu ar fi furat orice lucru care putea fi deșurubat, inclusiv vaze, lămpi, scrumiere și obiectele din baie.

Un alt episod jenant pentru Nicolea și Elena Ceaușescu s-a petrecut a doua zi după sosirea în Anglia. Regina Elisabeta a II-a ieșise în grădina Palatului Buckingham să își plimbe câinii, moment în care i-a zărit pe cei doi plimbându-se pe o alee. Pentru că nu voia să intre în vorbă cu ei, s-a ascuns într-un tufiș. Nicolae și Elena au văzut-o pe regină, dar pentru că și-au dat seama că sunt puși într-o situație stânjenitoare, și-au continuat plimbarea fără să o abordeze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI