17 mai 2019 | 07:00

Visul ministrului Cuc: câți kilometri de autostradă speră că vom avea în 2019

Știri generale
Visul ministrului Cuc: câți kilometri de autostradă speră că vom avea în 2019

După ce a făcut un gest cu consecințe imediate și ne-a lăsat fără Uber, Ministrul Transporturilor s-a gândit să revină pe tărămul fantastic al proiectelor de guvernare PSD-ALDE. Ca urmare, a făcut niște estimări despre kilometrii de autostradă ce vor fi dați în folosință în 2019.

Dacă ai avut vreo tangență cu străzile patriei în ultimii ani, s-ar putea să știi că nu avem autostrăzi. Situația în sine nu ar fi atât de supărătoare, dacă nu te-ai chinui cinci ore să parcurgi 160 de kilometri de la București la Brașov. Ignorând însă complet realitatea ritmului în care se realizează noi kilometri de autostradă în țara noastră, ministrul Transporturilor a făcut niște estimări pe 2019 de la care te-ar bufni râsul, dacă nu te-ai simți mințit în campanie electorală.

După 115 kilometri construiți în ultimii doi ani, chiar dacă nu sunt toți dați în folosință, Răzvân Cuc a promis aseară la Palatul Victoria că până la finele lui 2019 vor mai fi realizați 180 de kilometri de autostradă. „Estimarea pe acest an a fost făcută de domnul director Neaga (Narcis Neaga, şeful CNAIR, n.r.) şi avem încă 180 de kilometri”, a subliniat Ministrul Transporturilor. Probabil că a ”aruncat” numele lui Neaga acolo pentru a-l folosi ca scuză în momentul în care nu vor exista autostrăzile promise peste câteva luni.

Răzvan Cuc a insistat pe faptul că valoarea proiectelor lansate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii pe ultimii doi ani este de 7 miliarde de euro. Ca o notă de subsol drăguță, pe timpul aceleiași guvernări PSD-ALDE, în 2016, nu a fost construit niciun kilometru de autostradă iar proiectele lansate de compania de drumuri au avut un total de 50 de milioane de euro.

Printre cele mai importante proiecte lansate de CNAIR în ultimii doi ani, se numără Autostrada Sibiu – Piteşti (123 kilometri în valoare de 3,4 miliarde de euro), Autostrada de Centură Bucureşti Sud (52 km, 580 milioane de euro) şi Centura Bacău (31 km, 142 milioane de euro).

În ceea ce priveşte Autostrada Sibiu – Piteşti, în acest an a fost semnat contractul pentru Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa, în lungime de 13,17 km, valoarea investiţiei fiind de 129 milioane euro. Secţiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeş, în lungime de 9,86 km (435 milioane euro), este în procedură de licitaţie, Secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti (30,35 km, 383 milioane euro) este în contestaţie iar pentru Secţiunea 2 Boiţa-Cornetu (30,35 km) trebuie completate studiile geologice fa fel ca şi pentru Secţiunea 3 Cornetu-Tigveni (37,4 km). În ceea ce privește o eventuală autostradă Ploiești – Brașov, nu mai există niciun fel de promisiune.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro