Viorica și Ioniță de la Clejani, datorii de sute de mii de euro. Câți bani au câștigat, de fapt, din muzică

Viorica și Ioniță de la Clejani, datorii de sute de mii de euro. Câți bani au câștigat, de fapt, din muzică
Viorica și Ioniță de la Clejani, datorii de sute de mii de euro. Câți bani au câștigat, de fapt, din muzică

Viorica și Ioniță de la Clejani au o formație de lăutari, una dintre cele mai cunoscute din România. Inițial, ei și taraful au avut succes internațional mai degrabă decât național, după declarațiile lor, cântând la Opera Garnier, din Paris, La Perpignan, fiind apreciat de Yehudi Menuhin, Johnny Depp, Viper Room sau Vanessa Paradis. Visul de a deveni celebri și în țara de origine li s-a împlinit în anul 2004, când au cântat la Premiile MTV România. Până acum, au stat departe de  controverse, însă numele lor a fost rostit de nenumărate ori din luna mai încoace din cauza accidentului rutier provocat de fiica lor, Margherita, în urma căruia s-a descoperit că a consumat substanțe interzise, cel puțin asta a arătat testul Drug Test la care a fost supusă de polițiști în ziua evenimentului.

Viorica și Ioniță de la Clejani, o viață pe scenă. Câștiguri și datorii de sute de mii de euro

Conform unor informații publice, firma pe care o dețin cei doi muzicanți, Clejani Music, le-a adus bucurii. Până în anul 2018,  au avut câștiguri semnificative de pe urma ei.

Anii de belșug ai artiștilor au fost 2011, 2012, 2013, 2015 și 2017. În 2011 au încasat, oficial, în jur de 46.388 de lei, în 2012 170.953 de lei, în 2013 25.365 de lei, iar în 2017 au revenit în forță cu 77.043 de lei.

 

„Compania Clejani Music vă oferă dumneavoastră, iubitorilor de frumos şi muzică 100% live, mai mult divertisment, dar şi mai multă bogăţie artistică, prin intermediul petrecerilor tematice: petrecere balcanica, petrecere arhaica, damen tango, petrecere haiduceasca, gipsy party, petrecere de Craciun”, este descrierea firmei.

Cât despre pierderi și datorii, soții din Clejani au acumulat, la finalul anului 2018, 130.000 de euro, aproximativ 633.000 de lei.

Johnny Deep și-a vizitat acasă prietenii din România, Ioniță și Viorica din Clejani

În 2016, actorul și chitaristul Johnny Deep a susținut un concert alături de trupa ”The Hollywood Vampires”, la Bucuresti și a acceptat o întâlnire cu prietenii lui din România, Viorica și Ioniță de la Clejani. De altfel, Ioniță este un vechi prieten al celebrului actor, cântând alături de grupul rom Taraful Haiducilor, într-un film din 2000 al lui Deep, ”The Man Who Cried”.