Viorica Dăncilă și protestul de pe 10 august: cum și-a schimbat opinia înainte de alegeri

Cât timp s-a aflat la guvernare, Viorica Dăncilă a fost de părere că protestul de pe 10 august 2018 a fost  o lovitură de stat împotriva PSD. Un an mai târziu, înainte de alegeri, și-a schimbat opinia la 360 de grade.

Dacă vrei să analizezi în tihnă schimbarea radicală de opinie pe care o produce cadidatura la alegerile prezidențiale, este suficient să te uiți la teatrul jucat de Viorica Dăncilă în ultimele zile. În cadrul celei mai recente conferințe de presă înaintea celui de-al doilea tur de scrutin, ai auzit-o formulând niște opinii nemaiîntâlnite. A lăsat toate principiile la o parte și a adoptat niște valori la care nu te-ai fi așteptat niciodată.

Cea mai bruscă a fost viziunea liderului PSD în legătură cu ce s-a întâmplat pe 10 august 2018, când a justificat reacția disproporționată a jandardmeriei prin faptul că atitudinea cetățenilor din Piața Victoriei ”seamănă cu o lovitură de stat.” Acum, în opinia lui Dăncilă, nu a mai fost lovitură de stat. În mod previzibil, jurnaliștii au presat-o să spună când și-a schimbat opinia pe marginea subiectului. A evitat să răspundă și, în prima fază, a spus ”Chiar vreți să vorbim doar de 10 august?”

„Haideți să vedem ce va spune justiția și cei care se fac vinovați să se prezinte în față legii și să fie pedepsiți conform normelor legale. O parte din ceea ce s-a desecretizat în raport vine în sprijinul celor afirmate înainte”, a declarat Dăncilă în conferința de presă convocată pentru a-și „prezenta prioritățile sale pentru mandatul de președinte al României”. Astfel a răspuns Viorica atunci când a fost întrebată dacă a citit raportul Jandarmeriei.

Chestionată dacă își menține declarațiile că ceea ce s-a întâmplat în 10 august a fost o lovitură de stat, Viorica Dăncilă a răspuns: „Cred că entitățile menționate în acet raport trebuie să dea acest răspuns. Da, am spus atunci că seamănă cu o lovitură de stat, având în vedere că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria. Am văzut pe urmă că nu a fost o lovitură de stat”, s-a eschiva ea.

„Am răspuns legat de evenimentele din 10 august și eu cred că este corect să vedem ce spune justiția, pentru că nu putem face noi aceste aprecieri. Justiția este făcută de către judecători”, a tot insistat fostul premier, încercând să evite să mai facă o greșeală colosală.

Apogeul eschivelor s-a văzut când ea a refuzat, de asemenea, să spună unde anume era atunci în concediu. A ținut să sublinieze că nu are „nicio legătură cu dosarul 10 august” și acuzându-i pe jurnaliști că încearcă să îi găsească o vină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI