Viorica Dăncilă, o altă gafă la colecție. Ce a spus premierul, la depunerea candidaturii pentru prezidențiale

Exprimarea i-a jucat din nou feste, dar poate verva de astăzi, depunerea candidaturii, a împins-o la o altă gafă. După ”orice om îi e teamă”, acum, cercul se strânge.

Viorica Dăncilă, o altă gafă la colecție

Viorica Dăncilă a depus joi semnăturile pentru intrarea oficială în cursa pentru alegerile prezidențiale din noiembrie anul curent. Actual prim-ministru al României, care dorește poziția de președinte al țării, a făcut din nou o gafă gramaticală. ”Orice om îi e teamă”, sintagmă devenită virală, va sta de azi în spatele „Nicio mamă să nu îi fie frică”.

Viorica Dăncilă, o altă gafă la colecție. Ce a spus premierul, la depunerea candidaturii pentru prezidențiale
Exprimarea i-a jucat din nou feste

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, a făcut miercuri, un bilanț al gafelor și greșelilor de exprimare ale premierului Dăncilă,  comparând-o pe aceasta cu un cunoscut personaj al bancurilor românești, susținând că ”Dăncilă este Bulă al anilor 20-20”.

Gafe Dăncilă:

 • „In cadrul unei sedinte de guvern, a spus 20-20 in loc de 2020: „Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douazeci şi hotărârea Guvernului”.
 • A spus de şase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, in timpul unei sedinte a Executivului, citind de pe foi.
  La intalnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul raspuns pe care premierul Dancila a stiut sa-l dea la o intrebare in limba engleza din partea omologului israelian a fost: “He, he”.
 • Gafa de protocol la intalnirea cu Papa Francisc. Viorica Dancila nu a invatat in engleza formula de adresare catre Suveranul Pontif, rostind: “Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity”.
 • „Cei care dezinformeaza UE sunt autisti”- declaratie care i-a adus o plangere la CNCD.
 • Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice om îi este teamă de o plângere penală”.
 • A vrut să plece de la întâlnirea cu premierul croat Andrej Plenković, pe care Dancila l-a invitat in Palatul Victoria inaintea intonarii imnurilor celor doua tari. Acesta i-a facut un semn discret sa astepte.
 • A repetat gafa si i-a facut semn premierului croat sa intre in Palat inainte de salutarea garzii de onoare.
 • La finalul declaraţiilor comune, premierul Dancila i-a propus acestuia intr-o engleza stricata: “Make a photo?”.
 • In conferinta de presa comuna, Dancila a declarat: “Am avut discutii foarte interesante privind cooperarea noastra (…) si in perspectiva apartenentei cele doua state”.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI