Viorica Dăncilă, mesaj special pentru Laura Codruța Kovesi după ce a fost votată ca procuror-șef european

Viorica Dăncilă, mesaj special pentru Laura Codruța Kovesi

Viorica Dăncilă a reacționat după ce Consiliul Uniunii Europene a votat-o pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Premierul speră ca dosarele care sunt acum în spațiul public să nu se concretizeze, întrucât ar însemna că România va primi o lovitură dură.

Viorica Dăncilă, mesaj special pentru Laura Codruța Kovesi

„Sper ca niciun dosar din cele care planează acum și sunt în spațiul public – nu sunt jurist – să nu se plieze pe realitate. Pentru că acest lucru ar fi o lovitură pentru România”, a declarat premierul. Întrebată dacă o va felicita pe Laura Codruța Kovesi, Viorica Dăncilă a răspuns: „Felicit orice om care obține un rezultat.”

Laura Codruța Kovesi a primit 17 din cele 22 de voturi ale Consiliului Uniunii Europene și urmează să fie numită în funcția de procuror-șef al Parchetului European. Președintele Klaus Iohannis a transmis că rezultatul obținut de fosta șefă a DNA este o victorie importantă a României, în condițiile în care votul a fost primit în ciuda opoziției Guvernului.

Laura Codruța Kovesi a fost votată la șefia Parchetului European
Laura Codruța Kovesi a fost votată la șefia Parchetului European

„Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European. Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept. Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”, a transmis șeful statului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI