Viorica Dăncilă, îndepărtată de la conducerea PSD? Cine i-ar putea lua locul

Viorica Dăncilă, îndepărtată de la conducerea PSD? Cine i-ar putea lua locul
Viorica Dăncilă ar putea pierde șefia partidului, după ce candidatul PSD a luat cel mai slab scor din toate timpurile la alegerile prezidențiale

Toți liderii PSD care au pierdut alegerile prezidențiale au fost îndepărtați de la conducerea partidului. Cel mai probabil, zilele Vioricăi Dăncilă la șefia PSD sunt numărate după eșecul din 24 noiembrie.

Se ascut cuțitele în sediul PSD după eșecul de la prezidențiale. PSD s-ar pregăti să o schimbe pe Viorica Dăncilă de la șefia partidului după ce a obținut un scor extrem de mic la alegerile prezidențiale. Potrivit rezultatelor exit-poll prezentate la ora 21:00, Klaus Iohannis a obținut 67%, iar Viorica Dăncilă doar 33%.

E posibil ca Viorica Dăncilă să fie dată jos din fruntea partidului chiar înainte de sărbători. Așadar, pe repede înainte s-ar pregăti un Congres extraordinar.

Cine i-ar putea lua locul Vioricăi Dăncilă la șefia PSD

Prima reacție a Vioricăi Dăncilă după aflarea rezultatelor exit poll

Cel puțin patru social-democrați s-ar încălzi pe margine pentru șefia PSD. Ar vâna această funcție Eugen Teodorovici, Gabriela Firea, Marcel Ciolacu și Claudiu Manda, potrivit unor surse citate de G4Media.

Eugen Teodorovici este al doilea om în partid, după ce a fost ales Președinte Executiv la Congresul din iunie. Foostul ministru de Finanțe s-a implicat în campania electorală și se pare că ar pândi acum și funcția de președinte al PSD. Totul depinde, însă, de susținerea baronilor din teritoriu, cei care decid, în ultimă instanță, viitorul partidului.

Gabriela Firea s-a poziționat și împotriva lui Liviu Dragnea și a demonstrat că poate avea o influență destul de mare în interiorul PSD. Dacă obține susținerea unor baroni importanți, atunci ar putea câștiga și conducerea PSD.

Ceilalți doi pretendenți sunt Marcel Ciolacu, șeful PSD Buzău, care s-a mai poziționat împotriva lui Dăncilă și europarlamentarul Claudiu Manda, șoțul Olguței Vasilescu, șefa de campanie a lui Dăncilă.

N-ar fi exclus ca, după dezastrul de la prezidențiale, Viorica Dăncilă să-și dea demisia de la șefia PSD și să lase organizarea unui Congres în sarcina altora.

Datele prezentate de IRES la ora 21:00 arată faptul că președintele Klaus Iohannis a rămas președintele României pentru următorii 5 ani, cu un procent de 65 %, în comparație cu cele 35 de procente realizate de Viorica Dăncilă. Acum urmează numărătoarea oficială a voturilor, însă foarte puține lucruri se mai pot întâmpla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI