Viorica Dăncilă îi ține piept lui Liviu Dragnea: ”Nu îmi este frică”. Ce îi răspunde șefului PSD

Viorica Dăncilă îi ține piept lui Liviu Dragnea: ”Nu îmi este frică”. Ce îi răspunde șefului PSD

Premierul Viorica Dăncilă a avut, pe parcursul zilei de miercuri, mai multe afirmații care ar arăta o răcire a relațiilor cu Liviu Dragnea. De asemenea, mesajul transmis de aceasta la atacul direct al liderului PSD a fost unul ferm.

Pe tot parcursul campaniei electorale, atitudinea premierului Dăncilă a trădat o răcire și o distanțare față de liderul PSD, Liviu Dragnea. Cei doi s-au afișat împreună doar la un singur miting electoral de amploare al PSD, iar în rest au efectuat vizite separate.

Ulterior, Liviu Dragnea a transmis un atac direct la adresa premierului, spunându-i să nu uite de ce a fost pusă acolo. Răspunsul Vioricăi Dăncilă: a transmis că nu îi este teamă și chiar a plusat. A spus că va vota la referendumul pe justiție din 26 mai și a refuzat să comenteze o posibilă candidatură a lui Liviu Dragnea, precizând că vrea ca acest anunț să fie discutat, prima dată, în interiorul partidului.

Viorica Dăncilă îi ține piept lui Liviu Dragnea

Viorica Dăncilă a fost prezentă, miercuri, la Bacău, unde a spus că nu se teme că va fi schimbată din funcție. Reacția sa vine după ce Liviu Dragnea o atacase direct și-i transmisese ”să nu uite pentru ce a fost trimisă acolo”.

„Nu îmi este teamă. Întotdeauna când te duci pe o funcţie ştii că va veni şi ziua în care pleci, dar în momentul în care pleci, trebuie să ai certitudinea că ai făcut ceea ce trebuie. Este normal ca partidul să monitorizeze ceea ce face Guvernul pentru că suntem un guvern politic. Avem susţinerea partidului, a preşedintelui, şi este normal să fim monitorizaţi”
Viorica Dăncilă, premierul României

Primele semne ale rupturii dintre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea au apărut odată cu schimbările dorite în Guvern de PSD. Președintele i-a refuzat pe noii miniștri propuși și, pe mai departe, Viorica Dăncilă a refuzat restructurarea Guvernului pentru a le face loc acestora.

„Este normal să avem un Comitet Executiv în care să vorbim şi despre realizările programului de guvernare, despre modul în care s-a raportat Executivul la această foaie de parcurs şi obiectivele din programul de guvernare, să vorbim despre ceea ce vom face cu cele trei portofolii: remaniere sau restructurare. Eu sper să îi conving pe colegii din Comitetul Executiv ca să nu mergem pe restructurare, deci îmi menţin punctul de vedere”
Viorica Dăncilă, premierul României

Viorica Dăncilă a anunțat că va vota la referendum, o nouă lovitură pentru Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a mai afirmat că va merge, duminică, să voteze la referendumul pe justiție. E un demers inițiat de președintele Klaus Iohannis tocmai pentru a pune capăt asaltului PSD-ALDE la adresa justiției.

Acum, șefa Guvernului afirmă că susține acest demers, mai ales că, deși nu a spus cum va vota, a dat de înțeles că e de acord cu propunerile șefului statului. A subliniat că este un susținător al statului de drept și al independenței justiției.

„Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României (…) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”
Viorica Dăncilă, premierul României

De precizat că PSD nu și-a îndemnat alegătorii să nu voteze la referendum pe justiție, așa cum a făcut ALDE. Dar, în declarațiile oficiale, liderul PSD a dat de înțeles că nu e de acord cu demersul șefului statului și că, în fapt, acest referendum nu poate rezolva nimic.

Ulterior, la scurt timp după anunțul premierului, Liviu Dragnea a spus scurt că și el va vota.

Mai mult, unii lideri ai PSD au fost filmați în timp ce făceau campanie împotriva referendumului din 26 mai, organizat în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.