Viorica Dăncilă anunță trenul de mare viteză în țara întârzierilor. Ce orașe va lega „TGV-ul de România”

Viorica Dăncilă anunță trenul de mare viteză în țara întârzierilor. Ce orașe va lega „TGV-ul de România”
În țara în care trenurile adună sute de minute de întârzieri aproape zilnic, Viorica Dăncilă vorbește despre un tren de mare viteză. Nu se știe cine, cu ce bani și când va fi realizată linia Ploiești - Suceava.

Viorica Dăncilă anunță trenul de mare viteză care va lega Prahova de Moldova. În ședința de guvern de miercuri, doamna premier a spus că proiectul va fi inclus pe lista proiectelor strategice.

Acesta prevede realizarea în parteneriat public-privat a unei căi ferate de mare viteză Ploiești-Suceava, cu o lungime de 505 km.

Viorica Dăncilă se declară optimistă, deși n-am reușit să construim nici măcar o cale ferată de la București la Otopeni în ultimii ani, un anajament relativ modest în vederea Euro 2020.

„Numărul proiectelor de investiții strategice pe care le vom demara în parteneriat public-privat ajunge la 22. Linia ferată de mare viteză Ploiești-Suceava va avea o lungime de aproximativ 505 km și va reduce semnificativ timpul de legătură dintre Capitală și principalele orașe de pe traseu.” Viorica Dăncilă

Odată construită această linie de cale ferată vom avea posibilitatea să realizăm unele conexiuni cu Republica Moldova, a adăugat șefa Guvernului.

„Acest proiect strategic de investiții urmează să fie pregătit în perspectiva atribuirii în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză.” Viorica Dăncilă

Deocamdată, Guvernul nu a precizat care ar fi termenul pentru realizarea liniei de mare viteză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI