Viorica Dăncilă a sacrificat PSD pentru imaginea ei. Ce erau obligați să facă membrii de partid

Viorica Dăncilă a sacrificat PSD pentru imaginea ei. Ce erau obligați să facă membrii de partid

Ca orice damă bine, care cu cheltuială se ține, se pare că și Viorica Dăncilă a trăit pe picior mare, în cele 6 luni de mandat ca Președinte al PSD. Dar acum,când se face balanța cheltuielilor, Viorica Dăncilă va trebui să dea cu subsemantul la partid pentru banii cheltuiți în toată perioada aceasta și mai ales în perioada campaniei la prezidențialele de anul acesta.

Viorica Dăncilă a sacrificat PSD pentru imaginea ei

După demisia din funcția cea mai înaltă în partid, cei rămași în urmă, în frunte cu Președintele interimar, Marcel Ciolacu, au cerut un audit intern pentru a vedea cum stau cu bugetul și care au fost cheltuielile făcute în campania electorală. Se pare că, la prima analiză, noii șefi de partid au aflat că Viorica Dăncilă ar fi cheltuit doar pentru apariţiile TV, aceste apariții fiind plătite către televiziunile de ştiri cu suma de  7.000 de euro pentru un minut. Alte sume, importante dar nedezvăluite încă de surse din interiorul PSD, ar fi fost cheltuite pe contracte de consultanțăși de imagine. Cel care s-aocupat de semnarea acestor contracte, în condițiile în care în spatele ușilor închise se plângea ca nu are buget, a fost nimeni altul decât Mihai Fifor. Actualul Președinte Interimar, Marcel Ciolacu a declarat zilele acestea că vor da, oficial, publicității cuantumul cheltuielilor din campania electorala, pe ambele tururi.

Viorica Dăncilă a sacrificat PSD pentru imaginea ei. Ce erau obligați să facă membrii de partid
Viorica Dăncilă a sacrificat PSD pentru imaginea ei. Ce erau obligați să facă membrii de partid

“De fiecare dată după o campanie electorală există datorii la partid. Partidul îşi va onora toate datoriile. Cuantumul îl veţi vedea când documentele se vor depune la AEP.”

Ce erau obligați să facă membrii de partid

Membrii departid și de campanie ai Vioricăi Dăncilă erau obligați să tacă și să facă, în condițiile în care, spun surse, ei ar fi anunțat-o pe Dăncilă că bugetul era deja depășit cu mult, față de previziunile și planul de bătaie inițial. În toate cele şase luni, cât a fost şefă la PSD, Viorica Dăncilă ar fi cheltuit peste 60 de milioane de lei, adică aproximativ 15 milioane de euro.

“Cred că se va face o inventariere a datoriilor și cred că nu este nimic care să ridice semne de întrebare. Nu am de unde să știu situația exactă, dar eu sunt convinsă că se va face justificarea tuturor cheltuielilor din această campanie cu toate documentele necesare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Fostul partid de guvernământ, PSD, la fel ca toate partidele parlamentare, primeşte lunar de la stat o subvenţie în valoare de 12 milioane de lei, bani ce nu trebuie justificaţi. În lun mai a acestui an, când Viorica Dăncilă a preluat președenția partidului, formaţiunea nu avea datorii la stat. Alte informații, de altfel oficiale, spun că pentru campania din primul tur al alegerilor, Viorica Dăncilă a decontat de la stat 18 milioane de lei din subvenţii şi, pe lângă această sumă, a mai cheltuit 1,6 milioane de lei din cotizaţii şi donaţii, suma totală fiind de aproximativ 4 milioane de euro, în timp candidatul Klaus Iohannis a cheltuit doar banii primiţi de la stat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI