Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan, condamnați la închisoare cu executare. Decizia judecătorilor e clară

Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan, condamnați la închisoare cu executare. Decizia judecătorilor e clară
Judecătorii au dat decizia pentru Gheorghe Ștefan și Viorel Hrebenciuc

În 2014, numele celebrului politician Viorel Hrebenciuc era legat de dosarul „Giga TV”. Deputatul PSD era trimis în judecată pentru acuzațiile de corupție și influenă asupra unei decizii date de CNA la vremea respectivă. Deputatul, alături de Gheorghe Ștefan, cerea celor de la CNA șă retragă decizia în privința postului TV.

Viorel Hrebenciuc și scandalul Giga TV

În 2014 apărea în presă un nou scandal în care numele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc și cel al omului de afaceri Gheorghe Ștefan erau legate de acuzații de trafic de influență. Alături de cei doi era dată ca suspectă și Narcisa Iorga, membră a CNA.

Dosarul fusese inițiat de DNA după ce, conform surselor judiciare, cei doi ar fi încercat să influențeze decizia CNA de la acel moment de a retrage licența unui post tv, Giga TV, deținut de omul de afaceri Gheorghe Ștefan.

La momentul declanșării scandalului, DNA confirma că Viorel Hrebenciuc era cercetat penal pentru că și-a folosit influența sau autoritatea pentru a obține pentru el sau pentru o altă persoană bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, ca persoană care deținea o funcție de conducere într-un partid politic. „În aceste proceduri, suspectul Hrebenciuc Viorel și-a folosit influența și autoritatea ca membru al organelor de conducere ale partidului său”, sublinia DNA la momentul 2014.

Potrivit DNA, alte persoane erau cercetate în același caz, dar nu erau date nume clare. Totul a pornit după ce în 2013, CNA lua decizia de a retrage licența postului deținut de fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti.

Judecătorii au dat decizia pentru Gheorghe Ștefan și Viorel Hrebenciuc

În cadrul ședinței CNA de la acea dată, Giga TV, controlată de Gheorghe Stefan, și-a pierdut licența, decizia fiind luată cu un vot de șapte pentru și patru împotrivă. Printre cei care votau atunci împotriva deciziei se aflau și Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Radu Calin Cristea.

Dintre toți cei patru votanți împotrivă, numai numele Narcisei Iorga, dar și al fostei șefe CNA, Laura Georgescu, apăreau în dosarul demarat de DNA. Pe numele fostei șefe CNA, Laura Georgescu, procurorii DNA anunțau nu mai puțin de 12 capete de acuzare, toate sub aspectul săvârșirii faptelor de abuz în serviciu. Colega sa, Narcisa Iorga, era acuzată de trafic de influență, la fel ca și fostul deputat Viorel Hrebenciuc.

În cazul fostului deputat Viorel Hrebenciuc, decizia era dată la prima instanță de judecată, în 2019. Atunci judecătorii decideau tot trei ani de închisoare, dar nu era decizia definitivă. Noua decizie a judecătorilor este definitivă și executorie.

Condamnați definitiv cu executare

La mai bine de 7 ani de la declanșarea procesului împotriva celor implicați, judecătorii de la Curtea de Apel București au dat pe 25 iunie, anul curent, sentința. Fostul director al CNA, Laura Georgescu, conform deciziei judecătorilor, a fost condamnată definitiv la 4 ani și 4 luni de închisoare. Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a primit o sentință definitivă de trei ani de închisoare.

Proprietarul Giga TV, și fost primar la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan a primit o sentință definitivă cu executare de 3 ani şi 9 luni cu executare. În cazul membrului CNA, Narcisa Iorga, judecătorii au decis o sentință definitivă de 3 ani închisoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI