Vine valul de aer polar peste România. Prognoza meteo pe şapte zile: scad drastic temperaturile

Autor: Madalina Moraru - 10:13, 29 sept. 2019

Cum arata prognoza meteo pe șapte zile, perioada 30 septembrie – 6 octombrie. În România se va resimți un val de aer polar, în următoarea perioadă. Dacă la începutul săptămânii care urmează vremea va fi caldă, temperaturile vor intra într-o scădere drastică.

Prognoza meteo pe șapte zile, perioada 30 septembrie – 6 octombrie

Vine valul de aer polar peste România
Temperaturile vor fi într-o continuă scădere, în perioada 30 septembrie – 6 octombrie

Țara noastră urmează să fie lovită de temperaturi cu mult mai scăzute. În perioada imediat următoare și începând cu 30 septembrie, meteorologii avertizează că intrăm în plină toamnă. Mai mult, potrivit specialiștilor de la ANM, va exista un val de aer polar.

Luni, dar și în ziua de marți, sunt așteptate temperaturi ceva mai ridicate, de până la 30 de grade Celsius, în Oltenia și Muntenia. Mai mult, vremea va fi frumoasă și călduroasă și în ținutul Dobrogei, dar și în sudul Moldovei.

Vremea va fi caldă și la orele amiezii, cu valori mult mai mari decât este normalul acestei perioade, în sudul și estil țării. Valorile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade Celsius. În zonele muntoase, vântul va căpăta intensificări, cu viteze mari pe creste, pe timpul precipitațiilor scăzute care vor pica.

Val de aer polar, peste România

În săptămâna ce urmează, însă, la nivelul întregii țări se va resimți o scădere bruscă a temperaturilor. Valul de aer polar ce va da năvală peste România vine dinspre nord-vestul Europei, spre zona centrală a continentului. Schimbările se vor produce începând cu luni, 30 septembrie.

Aerul polar va ajunge în seara de miercuri, deasupra României. Frigul se va intensifica mai ales în dimineața zilei de joi, atunci când sunt așteptate și scăderi semnificative de temperatură. Potrivit și unei prognoze făcute de site-ul Severe Weather Europe, vor mai fi afectate și țările din centrul și estul Europei.

Pe 23 septembrie a fost marcat și echinochițul de toamnă. Ceea ce înseamnă că a fost marcat momentul în care noaptea va începe să crească și să fie mai lungă decât ziua.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI