Vine catastrofa în România. Situația îngrijorătoare anunțată în spitale

Sporuri pentru medici. Câți bani primesc și în ce condiții

După ce autoritățile au anunțat joi un nou record de infectări cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore au mai fost identificare 614 cazuri, de la ultimul bilanț decedând încă 17 persoane.

Vine catastrofa în România. Situația îngrijorătoare anunțată în spitale

Doctorul Musta, care este șeful secției de boli infecțioase la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, face un apel către români în aceste zile în care numărul cazurilor de Covid cresc tot mai mult, temându-se că nu vor mai fi locuri în spitale. El îi atenționează pe români să nu uite de respectarea regulilor de bază:

  • distanţă fizică
  • igiena mâinilor
  • purtarea măştii

„Eu fac din nou un apel la populație, să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică.

Medicul Musta.
Vine catastrofa în România. Situația îngrijorătoare anunțată în spitale.

Estimări privind supraaglomerea spitalelor

El mai spune că dacă numărul de cazuri de SARS-CoV-2 va crește în acest ritm, spitalele vor fi nevoite să trieze pacienții. Acesta se teme să nu ajungem în situația Italiei:

„Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că la un moment dat, numărul de cazuri va depăși capacitatea spitalelor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă.

(…) Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei. Pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale. Numărul este limitat. Cei care vor fi în stare gravă vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale. Cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil să ajungem la situația `primul venit, primul servit`, pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă. Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut”, a spus medicul Virgil Musta, joi, potrivit b1.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI