“Vin vremuri confuze, periculoase”. Planul Ungariei post pandemie trage un semnal de alarmă asupra situației din lume

“Vin vremuri confuze, periculoase”. Planul Ungariei post pandemie trage un semnal de alarmă asupra situației din lume
„Fiecare maghiar avea 0,31 uncii de aur”

Într-o declarație dată astăzi, premierul Viktor Orban spune că Ungaria va fi printre primele trei țări care au învins pandemia. Vinerea trecută a cerut maghiarilor să se vaccineze împotriva coronavirusului, spunând că vaccinarea este o chestiune de responsabilitate și protecție individuală și că a salvat vieți. Cu toate aceste date optimiste, Orban spune că vin vremuri periculoase. În același timp a acentuat faptul că Ungaria are nevoie de rezerve de aur, acoperire și securitate.

Ungaria continuă campania de vaccinare. Viktor Orban ridică restricțiile

Premierul Viktor Orban a declarat pentru radiodifuzorul public Kossuth Radio că peste 3,145 milioane de maghiari au primit deja primul lor vaccin și peste 1,3 milioane le-au primit pe ambele.

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, premierul Viktor Orban a spus că problema a împărțit publicul, deoarece „părinții se îngrijorează întotdeauna de copiii lor cel mai mult”.

Decizia de a redeschide grădinițele și clasele 1-4 ale școlilor elementare a fost informată de faptul că numărul copiilor din creșe a crescut în ultimele zece zile și de faptul că forțele armate au încheiat dezinfectarea școlilor.

De asemenea, părinții care doresc să-și ducă copii la școală pot să apeleze la directorii școlii. Premierul Viktor Orban a adăugat că decizia dacă acceptă faptul că absența justificată este în mâinile directorilor.

Premierul Viktor Orban trage semnale de alarmă privind rezerva Ungariei de aur

Ungaria are nevoie de rezerve masive de aur, de acoperire și securitate, este de părere premierul maghiar. Afirmațiile au fost făcute după  o vizită cu guvernatorul băncii centrale a rezervelor de aur ale MNB.

„Cantitatea mare de aur este importantă pentru oameni, deoarece au nevoie de bani, iar pentru aceasta banii trebuie să aibă o valoare.

Valoarea banilor este garantată de trei factori: aurul, banca centrală și guvernul.”, a subliniat Viktor Orbán în aceeași declarație.

Premierul spune că și-a amintit că în urmă cu câțiva ani observase că piața aurului începuse să se miște, că băncile centrale̵ își schimbaseră politicile de cumpărare și inventariere.

După cum s-a observat, mai spune Orban , a apărut o convingere că, deși există bani pe piață și credite din abundență, vor exista momente în care numai  dependența de credit nu oferă securitate.

Premierul Viktor Orban a mai spus că, prin urmare, respectând independența băncii centrale, guvernul a decis că rezervele de aur „ar trebui să crească și să fie păstrate acasă”, însă banca centrală a decis cât de mult și când să crească rezervele de aur.

„Vin vremuri confuze, vin vremuri periculoase, lumea nu-și mai poate continua viața înainte de pandemie, în vremuri ca aceasta avem nevoie de rezerve, acoperire și securitate.”, a spus premierul Viktor Orban.

Premierul Viktor Orban a atras atenția și asupra faptului că procesul de restabilire a rezervelor de aur ale țării durează câțiva ani și că în Ungaria nu numai banii, ci și aurul sunt depozitați în cele mai moderne condiții de securitate internațională. Conform datelor, Ungaria ocupă un loc foarte avansat în cursa tehnologică, a mai spus premierul.

„Fiecare maghiar avea 0,31 uncii de aur”

Guvernatorul băncii a recunoscut că acest moment din istoria economiei este unul foarte special, întrucât rezervele de aur ale Ungariei nu au fost niciodată atât de mari.

Guvernatorul MNB a reamintit că, în 2018, pe baza sfaturilor strategice ale prim-ministrului, Banca Centrală a decis să majoreze rezervele de aur ale Ungariei de zece ori. În același context, anul trecut s-a decis o nouă creștere, astfel încât rezervele de aur să fie acum de 94,5 tone.

Guvernatorul a subliniat că, în aceste condiții, Ungaria a trecut de la locul 56 la locul 36 în clasamentul mondial al rezervelor de aur și de la locul șase la al treilea în regiunea în care doar rezervele de aur din Polonia și România sunt mai consistente.

În același timp, continuă Matolcsy, Ungaria este liderul regiunii în ceea ce privește rezervele de aur pe cap de locuitor. Oficialul a explicat că fiecare maghiar avea 0,31 uncii de aur, ceea ce era un număr respectabil, dar reprezenta doar o treime din cantitate în Austria, așa că putea „chiar mai mult”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI