13 aug. 2024 | 13:45

Vin prin poștă începând cu 16 august. Anunțul pe care îl așteptau toți pensionarii

News
Vin prin poștă începând cu 16 august. Anunțul pe care îl așteptau toți pensionarii
„Este important ca beneficiarii să fie prezenți la domiciliu în perioada de distribuire”

Anunțul pe care îl așteptau toți pensionarii! Ca urmare a definitivării recalculării dosarelor de pensii, CNPP și Poșta Română sunt gata să treacă la următoarea etapă, a trimiterii deciziilor de recalculare. În acest sens, oficialii companiei Poșta Română anunță că începând cu 16 august, pensionarii vor primi plicurile.

CNPP a terminat recalcularea dosarelor de pensii

La începutul acestei luni, deși procesul trebie terminat încă din luna mai a acestui an, Șeful CNPP anunța definitivarea recalculării pensiior pentru cei aproape 5 milioane de români. Odată cu definitivarea s-a stabilit și data de la care acste decizii vor ajunge la beneficiari.

Inițial era anunțată data de 15 august, dar cum este  zi liberă, CNPP a căzut de acord, împreună cu Poșta Română, să înceapă acest proces de a doua zi, din 16 august.

Ulterior, la jumătatea acestei luni, oficialii Casei Naționale de Pensii veneau cu noi informații pentru viitorii beneficiari, în legătură cu ce va apărea pe toate deciziile de recalculare, atrăgând atenția asupra acestor aspecte extrem de importante.

Anunțul pe care îl așteptau toți pensionarii, de la Poșta Română

Sunt aproape 5 milioane de români care au așteptat aceste decizii de recalculare, în urma cărora vor afla dacă vor beneficia de pensii majorate, precum și modul în care au fost recalculate.

În plicurile pe care le vor primi prin intermediul factorilor poștali, se va regăsi și formula de recalculare, iar cei care consideră că sunt eronate datele, pot depune o cerere de revizuire, așa cum anunța CNPP.

În cursul zilei de 12 august, Poșta Română a emis un comunicat prin care anunță ca dată de start a acestei campanii ziua de 16 august a.c., adică începând de vineri, de altfel anunțul pe care îl așteptau toți pensionarii:

„Compania Națională ,,Poșta Română” informează că, începând cu data de 16 august, va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toți beneficiarii din țară.

Factorii poștali vor fi prezenți pe teren a doua zi după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.”, anunță Poșta Română.

Plicurile vor fi trimise până pe 30 august, inclusiv

Ca urmare a devansării procesului de furnizare a plicurilor, Poșta Română mai face o precizare importantă, și anume că „poștașii se vor prezenta la domiciliul fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor în perioada 16 – 30.08.2024”.

Pe lângă asta, se mai menționează obligativitatea beneficiarilor de a fi acasă în această perioadă, deoarece aceste plicuri vor fi trimise cu confirmare de primire:

„Menționăm faptul că este important ca beneficiarii să fie prezenți la domiciliu în perioada de distribuire, pentru a evita eventualele întârzieri.

Compania Națională ,,Poșta Română” își va îndeplini cu rigurozitate și profesionalism toate obligațiile prevăzute în Convenția privind distribuirea deciziilor din sistemul public de pensii încheiată cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin Casa Națională de Pensii Publice.”, se mai arată în comunicat.

Rămâne de văzut dacă recalculările au fost făcute corespunzător normelor regăsite în noua lege a pensiilor și în baza normelor de calculare a pensiilor publicate ulterior, cu mențiunea că cei nedreptățiți au posiblitatea depunerii unor cereri ulterioare de revizuire și de a li recalcula din nou sumele aferente pensiei.

Digisport.ro
Ilie Năstase, reacție tranșantă după ce Ion Țiriac i-a anunțat divorțul
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Ce ingrediente se regăsesc în salamul Victoria! Puțină lume citește eticheta produsului înainte să-l cumpere
EVZ.ro
Cătălin Scărlătescu scoate la iveală noi detalii despre Masterchef: Fac mișto de mine
Spynews.ro
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Ce mesaj i-a dat secretara de la Medicină fiului înainte de a se sinucide
Redactia.ro
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț „Nu puteam să plâng, voiam să urlu”
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Bridgerton, sezonul patru. Supriza pregătită pentru fanii serialului
EVZ.ro
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere are de împărțit cu Alin Oprea, după divorț
Spynews
Ungurii dau lovitura în România! Tun imens chiar la București
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
Aceste tichete se majorează din octombrie 2024. Sumele în plus vor intra direct pe card
Mediaflux
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Shtiu.ro