15 apr. 2024 | 16:20

Vin ploile în România! De când se răcește în toată țara, meteorologii au anunțat prognoza specială pentru două săptămâni

Vremea Meteo
Vin ploile în România! De când se răcește în toată țara, meteorologii au anunțat prognoza specială pentru două săptămâni
„Vor fi ploi începând cu a doua parte a nopții de marți spre miercuri”

Dacă în ultimele zile au fost până la 32 de grade în mai toată țara, ANM anunță că vin ploile în România, precizând și când se răcește în toată țara, conform prognozei speciale pentru două săptămâni.

Astăzi, Cod Galben de intensificări ale vântului

Conform datelor actualizate astăzi, 15 aprilie, până în jurul orei 19:00, sunt anunțate cel puțin 4 avertizări de Cod Galben care anunță intensificări ale vântului în mai multe județe din țară, precum Cluj, Satu Mare, Mureș, Alba, Brașov și Suceava unde sunt semnalate intensificări ale vântului de până la 60 de kilometri pe oră.

Pe de altă parte, tot în cursul zilei de astăzi, meteorologii au anunțat prognoza specială pentru două săptămâni, anunțând când vremea se schimbă brusc, dar și că vin ploile în România, dar și de când se răcește în toată țara.

Meteorologii anunță când vin ploile în România

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni anunță că vine frigul în România, precizând că vin ploile în România, iar ca și perioadă, pentru Banat și Crișana, de exemplu, ANM precizează că „vor fi ploi în 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile și după data de 21 aprilie”.

Pentru Maramureș și Transilvania, prognoza meteo precizează că în perioada zilelor de 17-19 aprilie, „vor fi ploi, local însemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată”, iar din punct de vedere termic, valorile vor ajunge până la 30 de grade în această perioadă.

ANM anunță de când se răcește în toată țara

În baza datelor prognozate de meteorologi, vremea se schimbă drastic în România, și am aflat și de când se răcește în toată țara, pentru Transilvania fiind anunțate maxime de 13 grade după 17 aprilie și până la finalul perioadei, spun meteorologii ANM, aceeași situație fiind prezentă și în nord-vestul teritoriului, în Maramureș.

Pentru estul și sud-estul țării, meteorologii ANM anunță că în Dobrogea și Moldova vor fi valori ceva mai scăzute, de până la 15 grade, iar din punct de vedere al precipitațiilor, „Vor fi ploi în zilele de 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile și după data de 21 aprilie.”

De asemenea, în Muntenia și Oltenia, sunt anunțate scăderi ale valorilor termice, până la 16 grade, iar din punctul de vedere al precipitațiilor, ANM precziează următoarele:

„Vor fi ploi începând cu a doua parte a nopții de marți spre miercuri (16/17 aprilie) și până joi dimineața (18 aprilie), local însemnate cantitativ.

Proabilitatea pentru ploi se va menține ridicată și în zilele următoare (până în 22 aprilie), apoi aceastea se vor semnala pe arii mai restrânse.”

Așa se face că, de la jumătatea săptămânii în care ne aflăm vom asista la noi schimbări termice, dar și precipitații abundente la nivelul întregii țări.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Iohannis se RETRAGE! ANUNȚ surpriză de la Palatul COTROCENI
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro