08 apr. 2024 | 20:29

Vine frigul în România, când se răceşte brusc. Gata cu vremea caldă, românii trebuie să scoată gecile

Vremea Meteo
Vine frigul în România, când se răceşte brusc. Gata cu vremea caldă, românii trebuie să scoată gecile
Vine frigul în România, când se răceşte brusc. Gata cu vremea caldă, românii trebuie să scoată gecile

Se schimbă vremea în România. După câteva zile extrem de călduroase, cu temperaturi foarte ridicate, urmează o perioadă în care atmosfera se va schimba. Termometrele vor indica valori mult mai mici și răcirea se va observa imediat. Când revine frigul la noi în țară.

Se schimbă vremea în România

Vremea a surprins o țară întreagă, mai ales la începutul lunii aprilie. Au fost înregistrate temperaturi și de 30 de grade celsius în unele zone și atmosfera a fost la fel ca una de vară, dar se pare că nu va mai ține prea mult.

Deși ne-am obișnuit cu căldura, situația se va schimba în doar câteva zile. Săptămâna aceasta ne vom mai bucura de soare și temperaturi plăcute. Se mențin valori între 22 și 28 de grade în majoritatea zonelor țării, mai ales în Sud și în Capitală.

Meteorologii anunță că, între 15 și 17 aprilie, se va răci accentuat și schimbarea se va observa în toate regiunile. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă, vorbind despre cum stau lucrurile în fiecare regiune.

În prima săptămână de prognoză, temperaturile vor fi cu mult peste normele tipice pentru această perioadă a anului în Banat, dar vor varia ușor de la o zi la alta, cu temperaturi maxime cuprinse în medie între 24ºC și 26ºC și minime între 8ºC și 10ºC.

A doua săptămână, 15-21 aprilie, începe destul de răcoros, dar până la sfârșitul zilei temperaturile sunt normale, cu o medie de 10°C până la 20°C pentru temperaturile maxime și de 4°C până la 6°C pentru temperaturile minime. Probabilitatea de precipitații crește între 16 și 21 aprilie.

În Crișana, perioada 8-15 aprilie este neobișnuit de caldă, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 22°C și 28°C și temperaturi minime între 16°C și 18°C. Apoi se răcește rapid, temperaturile maxime scăzând până la o medie regională de 14°C, iar cele minime până la 4°C. Precipitații relativ extinse în a doua săptămână a perioadei de prognoză.

Temperaturile maxime cresc în primele trei zile ale perioadei de prognoză în Transilvania, cu o medie între 24°C și 26°C, și se situează între 20°C și 24°C până la 15 aprilie, scăzând semnificativ în următoarele două zile până la 16°C, atingând o medie regională de 18°C la sfârșitul perioadei de prognoză.

Temperaturile minime se vor situa în medie între 2°C și 8°C, iar minimele vor scădea din nou între 9 și 10 aprilie și 18-21 aprilie. Precipitațiile vor fi ocazionale și, în general, slabe, cu o probabilitate mai mare de ploi începând cu 14 aprilie.

Cum va fi vremea la jumătatea lunii

Primele trei zile de prognoză pentru Maramureș vor fi blânde, cu temperaturi maxime medii de 22-26°C și minime de 6-10°C. Vor urma apoi două perioade destul de reci, pe 12 și 13 aprilie și 16-19 aprilie, cu medii regionale de 12-22°C ziua și 4-8°C noaptea. Probabilitatea de precipitații este ridicată din 16 aprilie până la sfârșitul perioadei.

Temperaturile variază puțin până pe 15 aprilie în Moldova, cu temperaturi maxime medii de 22°C-26°C și minime de 6°C-10°C. Între 15 și 17 aprilie, vremea se răcește brusc, cu temperaturi medii diurne de 16°C și nocturne de 4°C, cu mici modificări ulterioare. Precipitațiile vor fi slabe în cea mai mare parte a acestei perioade, cu ploi slabe pe arii restrânse, în special după 16 aprilie.

În Dobrogea, prima săptămână de prognoză va fi ușor mai caldă, cu temperaturi maxime medii de 22-24°C și minime de 8-12°C. Săptămâna următoare va fi destul de răcoroasă, cu temperaturi medii de 18°C ziua și 8°C noaptea, fără modificări semnificative ale mediei regionale. Începând cu 13 aprilie, probabilitatea de precipitații va crește, dar în unele zone pot apărea ploi de scurtă durată.

Vremea pe regiuni

Muntenia

Temperaturile vor fi peste normalul perioadei 8-16 aprilie, cu temperaturi maxime în medie între 24°C și 26°C și temperaturi minime între 8°C și 12°C. Va fi mult mai răcoare în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, cu temperaturi medii diurne de 18°C și nocturne de 6°C, în creștere ușoară spre sfârșitul perioadei. La sfârșitul perioadei va fi ușor mai cald. Este posibil să plouă în a doua săptămână de prognoză.

Oltenia

Prima săptămână a prognozei va fi în general însorită și caldă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 24°C până la 26°C și a temperaturilor minime de 8°C până la 10°C. Între 15 și 17 aprilie, temperaturile diurne vor scădea până la 18°C și apoi vor crește ușor până la 20°C, datorită unei răciri bruște, în timp ce temperaturile nocturne vor oscila în jurul valorii de 6°C.

În această perioadă, lipsa precipitațiilor va fi accentuată în majoritatea zilelor, iar șansele de precipitații vor crește doar spre sfârșitul perioadei de referință.

În zonele montane sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât în mod normal în prima săptămână, dar cu variații termice de la o zi la alta, cu temperaturi medii cuprinse între 12°C și 16°C pentru maxime și între 2°C și 6°C pentru minime.

După 15 aprilie, vremea se va răci rapid, temperaturile maxime atingând o medie regională de 6°C, iar cele minime ajungând la -2°C; după 17 aprilie, probabilitatea de precipitații este local mai mare, cu temperaturi în jurul a -2°C.

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Cum arată horoscopul lunii mai 2024. Fecioarele încep un nou capitol în viața lor
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Capital.ro
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai. Ce trebuie să știe românii care își așteaptă banii înainte de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Craterul format pe o stradă din Slănic a început să se mărească. Se scufundă orașul?
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro