Viktor Orban, mesaj acid la adresa lui Volodimir Zelenski după câștigarea alegerilor parlamentare din Ungaria. Cum l-a numit premierul ungar pe liderul ucrainean

Viktor Orban, mesaj acid la adresa lui Volodimir Zelenski după câștigarea alegerilor parlamentare din Ungaria. Cum l-a numit premierul ungar pe liderul ucrainean
Viktor Orban, premier al Ungariei, după câștigarea alegerilor din Ungaria Sursă foto: Profimedia

Viktor Orban și-a proclamat victoria după alegerile parlamentare de duminică, după ce partidul său, Fidesz, i-a adus o supermajoritate. Acesta a vorbit, duminică noapte, despre satisfacția pe care o simte după ce a reușit să înfrunte toți adversarii. Astfel, într-un discurs de zece minute, premierul ungar a mulțumit tuturor celor care l-au susținut și au făcut posibilă câștigarea celui de-al patrulea mandat consecutiv, devenind astfel cel mai longeviv premier european.

Viktor Orban, mesaj de proclamare a victoriei

Liderul opoziției, Peter Marki-Zay, cel care era susținut de președintele ucrainean, dar și de mai multe partidide din jurul său, și- a acceptat înfrângerea, însă a adresat câteva cuvinte dure privind lipsa corectitudinii la acest scrutin, solictându-le partidelor aliate să râmână unite în continuare. Deși Viktor Orban a avut emoții privind victoria acestor alegeri, acesta a câștigat detașat, obținând o majoritate de două treimi în Parlament.

În urma numărătorii rezultatelor a peste 95% din voturi, Fidesz și aliatul său creștin-democrat KDNP vor avea 135 de reprezentanți în Parlament, opoziția ocndusă de Peter Marki-Zay 56, iar Patria Noastră, un partid extremist, șapte reprezentanți, potrivit Telex.

Astfel, în discursul său de proclamare a victoriei, Viktor Orban a transmis că victoria sa este „atât de mare, încât se poate observa chiar de pe Lună”.

„Dragi prieteni, am obţinut o victorie excepţională, o victorie atât de mare, încât probabil se poate vedea de pe Lună şi, în orice caz, cu siguranţă, de la Bruxelles”, a declarat liderul FIDESZ, după câștigarea celui de-al patrulea mandat executiv.

Volodimir Zelenski, menționat în discursul lui Viktor Orban

Cu o satisfacție extrem de mare, premierul ungar transmite că această victorie va fi una memorabilă, cu atât mai mult cu cât, aceasta a fost obținută în ciuda numeroșilor adversari, Volodimir Zelenski fiind menționat printre aceștia.

„Ne vom aminti de această victorie până la sfârșitul vieții noastre, pentru că a trebuit să luptăm împotriva atâtor adversari: stânga locală, stânga internațională de pretutindeni, birocrații de la Bruxelles, toți banii și instituțiile imperiului Soros, presa internațională mainstream și, de asemenea, președintele ucrainean.

Niciodată nu am avut atât de mulți adversari în același timp”, a declarat el în fața susținătorilor, în discursul prin care și-a proclamat victoria categorică obținută în alegerile legislative de duminică, potrivit CNN.

În ciuda așteptărilor opoziției unite de a câștiga, Viktor Orban a reușit să obțină o supermajoritate de două treimi în Parlament, după ce acesta s-a folosit de o campanie de promovare monopolizată pe tema războiului, folosindu-se foarte mult de temerile oamenilor în fața războiului.

Viktor Orban este printre puținii lideri europeni extrem de apropiați de Vladimir Putin, astfel că acesta a speriat cetățenii că, în cazul în care ar câștiga opoziție, Ungaria ar putea fi implicată în război.

Mesajul lui Volodimir Zelenski către Viktor Orban

Cu privire la poziția lui Volodimir Zelenski față de Viktor Orban, acesta i-a adresat un mesaj pe data de 25 martie, în care i-a solicitat să se decidă de partea cui este în acest război, reamintindu-i o parte dintre atrocitățile care au loc în Ucraina.

„Ungaria… vreau să mă opresc aici și să fiu sincer odată pentru totdeauna. Trebuie să decideți singuri cu cine sunteți. Sunteți un stat suveran. Am văzut acest memorial (la Budapesta, n.red.), despre crime în masă. Am fost acolo cu familia mea. Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, mergi pe malul Dunării.

Uită-te la pantofii ăia și vei vedea cum se pot întâmpla din nou uciderile în masă în lumea de astăzi. Asta face Rusia astăzi. Adulți și copii. Bunici. Mii. Aceste mii de oameni nu mai sunt. Nu mai e timp să eziți. Este momentul să te hotărăști deja. Noi credem în tine. Avem nevoie de sprijinul tău. Credem în poporul tău. Credem în Uniunea Europeană”, i-a transmis președintele ucrainean liderului de la Budapesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI